تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
سیاتیک
درد عصب سیاتیک یکی از شایعترین بیماریهایی است که به دلایل مختلف از قبیل تخریب غشای دیسک، جابهجایی لگن، آسیبدیدن استخوان خارجی، فشارهای عصبی و استرس ممکن است در افراد بزرگسال دیده شود.
درد در عصب سیاتیک شما ممکن است به دلیل پارگی دیسک کمر یا بیرون زدگی دیسک کمر، بیماری های تخریبی دیسک، سندرم عضله پیرفورمیس، بارداری، تنگی کانال نخاعی،تومور یا عفونت های ستون فقرات، یا ضربه بوجود بیاید.
دیسک کمر
گرفتگی دیسک کمر معمولا بعد از فعالیت ها و حرکت های ناگهانی مانند بلند کردن یا هل دادن جسم سنگین یا خم شدن و چرخیدن ناگهانی به وجود می آید.
براساس آمار به طور متوسط از هر ۵۰ نفر یک نفر در طول عمرش دچار گرفتگی دیسک کمر می شود که در بیشتر موارد طی سه تا چهار روز و در ۱۰ تا ۲۵ درصد موارد علائم آن تا بیش از شش ماه ادامه می یابد.
دیسک کمر بیماری نگرانکنندهای نیست، چراکه نهتنها با استراحت، گرمکردن عضو و استفاده از داروهای ضدالتهاب طی سه تا چهار روز بهبود پیدا میکند، بلکه میتوان از بروزدیسک کمر با تقویت عضلات شکم و کمر، بلندنکردن اجسام سنگین، توجه به فرم صحیح نشستن و خودداری از نشستن طولانی جلوگیری کرد.
متخصصان دیسک کمر که در زمینه طب فیزیکی و توانبخشی تخصص دارند؛ معتقدند که درصد بسیار زیادی از ضایعات دیسک کمر مربوط به عناصر نگهدارنده ستون فقرات (عضلات و اعصاب منشعب شده از ستون فقرات) و نه دیسک بین مهرهای است.
سیاتیک و دیسک کمر
به بیان دیگر به دنبال وارد شدن فشار بیش از حد به ستون مهرهها به ریشههای عصبی که در حال بیرون آمدن از نخاع و مهره است، فشار زیادی وارد میشود.
همچنین تماس مواد شیمیایی تشکیل دهنده قسمت ژلاتینی دیسک با ریشههای عصبی موجب تحریک و التهاب آن ها میشود و این فشار و التهاب عصب موجب بروز نشانه های سیاتیک میشود.
درد سیاتیک باعث محدودیت حرکت بیمار میشود و با تغییر وضع از خوابیده به ایستاده درد ناشی ازسیاتیک تشدید میشودوالبته تشخیص قطعی سیاتیک و اینکه علت سیاتیک مربوط به عنصر نگهدارنده یا دیسک کمر است توسط پزشک متخصص و انجام آزمایشات تشخیصی است.
اگر عصب بوسیله عللی همچون بیرون زدگی دیسک کمر،تحت فشار قرار گیرد، علائم آن ممکن است شامل کاهش رفلکس ها، ضعف و کرختی بعلاوه درد شدید باشد. درد عصب سیاتیک می تواند هر روز با فعالیت های همچون راه رفتن و باعث مشکل در نشستن و ایستادن شود.
عصب سیاتیک یک بخش از ساختار پیچیده ی سیستم عصبی بدن ماست. بخشی که مسئول انتقال درد و دیگر احساس های بخش های دیگر بدن ماست. بنابراین وقتی که چیزی عصب سیاتیک را تحت فشار قرار می دهد شما آن را احساس خواهید کرد و احساس خوبی به شما نمی دهد.
داشتن سیاتیک به این دلیل است که در پایین پشت شما مشکلی وجود دارد برای مثال بیرون زدگی دیسک کمر، عصب سیاتیک را فشار می دهد و سپس درد را به پایین پاهای شما منتقل می کند.
درد سیاتیک ممکن است ناگهانی ایجاد شده و از چند روز تا چند هفته ادامه پیدا کند،اما در بیشتر موارد طی چند روز بهبود مییابد.
-
برای آشنایی بیشتر با ……
برای آشنایی بیشتر با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید
مطاله مقاله بهترین درمان سیاتیک
مطالعه مقاله مراحل درمان دیسک کمر
مطالعه مقاله درمان سیاتیک با حرکات ورزشی
منبع : پرشین پرشیا apam.ir iranpain.com