آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

سیاتیک

images

تاریخ ۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

سیاتیک واژه‌ای است که به درد قسمت‌ تحتانی کمر با انتشار به باسن، ران و قسمت پایینی پا اطلاق می ‌شود. این درد اغلب با کرختی یا ضعف پاها همراه است….

این درد ممکن است ناگهانی ایجاد شده و از چند روز تا چند هفته ادامه پیدا کند.

سیاتیک به دلایل مختلفی که منجر به فشار یا آسیب به اعصابی که از کانال نخاعی (فضایی که در آن طناب نخاعی عبور می ‌کند) خارج می ‌شوند، ایجاد می شود.

در منطقه ‌ای در بخش تحتانی کمر رشته‌ های عصبی انتهای نخاعی کنار هم قرار گرفته و عصب سیاتیک را تشکیل می ‌دهند. افرادی که مبتلا به سیاتیک هستند معمولا بین ۳۰ تا ۵۰ سال سن دارند. تقریبا ۸۰ تا ۹۰ درصد از افرادی که سیاتیک دارند بدون هیچ مداخله جراحی بهبود پیدا می‌ کنند.

دلایل بیماری سیاتیک

* اکثر سیاتیک ‌ها زمانی رخ می ‌دهند که مرکز ژله مانند دیسک بین مهره‌‌ای به داخل یا بخش میانی دیسک برآمدگی پیدا می‌ کنند. این حالت که نام فتق خوانده می ‌شود، سبب ایجاد فشار به اعصاب قسمت انتهایی کمر یعنی جایی می‌ شود که شاخه ‌ای از طناب نخاعی در آن وجود دارد و یا سبب وارد آمدن فشار به خود اعصاب سیاتیک می ‌شود.

تشخیص بیماری سیاتیک

شرح حال کامل به همراه معاینه جسمی برای تعیین موقعیت و منشا اعصاب ملتهب شده ضروری است.

* عکسبرداری با اشعه X ندرتا لازم است چرا که عکسبرداری نمی ‌تواند فتق را مشخص کند. عکسبرداری با اشعه X می‌ تواند بیماری اسپوندیلوزیس، دیسک‌ های تنگ شده یا بیرون زدگی‌ هایی را مشخص کند که ممکن است نشان‌ دهنده تومور نخاعی باشد.

درمان بیماری سیاتیک

* تسکین درد توسط داروهای بدون نسخه مثل داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی(مانند بروفن). گاهی یک پزشک ممکن است داروهای استروئیدی را برای رفع درد تجویز یا تزریق کند تا التهابی که همراه با سیاتیک ایجاد شده است کاهش پیدا کند.

* فیزیوتراپی برای تسکین درد و اصلاح مشکلات وضعیتی که سبب تشدید درد می ‌شوند.

* جراحی زمانی انجام می ‌شود که درمان های دارویی و فیزیوتراپی سبب بهبود و یا تسکین علایم نشود و یا در صورتی که مشکلاتی نظیر بی اختیاری ادرار و مدفوع ایجاد شود.

منبع : تبیان

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ