گرفتگي ديسک كمر معمولا بعد از فعاليتها و حركتهای ناگهاني مانند بلندكردن يا هلدادن جسم سنگين يا خم شدن و چرخيدن ناگهاني به وجود ميآيد.
براساس آمار به طور متوسط از هر ۵۰ نفر يک نفر در طول عمرش دچار گرفتگي ديسک ميشود كه در بيشتر موارد طي سه تا چهار روز و در ۱۰ تا ۲۵ درصد موارد علائم آن تا بيش از شش ماه ادامه مييابد.
ديسک كمر بيماری نگرانكنندهای نيست، چراكه نهتنها با استراحت، گرمكردن عضو و استفاده از داروهای ضدالتهاب طي سه تا چهار روز بهبود پيدا ميكند، بلكه ميتوان از بروزدیسک کمر با تقويت عضلات شكم و كمر، بلندنكردن اجسام سنگين، توجه به فرم صحيح نشستن و خودداری از نشستن طولاني جلوگيریي كرد.
اگر دردهای ناگهاني در ناحيه كمر پس از چند روز با بهرهگيری از راهكارهایساده چون استراحت، گرمكردن عضو و استفاده از داروهاي ضدالتهابي از بين نرفت، مراجعه به پزشك متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ضروری است.
تشخیص دیسک کمر
گرچه در بيشتر موارد گرفتگی ديسک كمر بسرعت و بدون نياز به اقدامات درماني خاص بهبود مييابد، اما اولين قدم برای تشخيص دردهای مداوم و حاد ناحيه كمر، گرفتن شرح حال كامل بيمار به همراه معاينه جسمي برای تعيين موقعيت و منشأ اعصاب ملتهب شده است.
البته عكسبرداری با اشعه ايكس نيز بندرت لازم است، چرا كه عكسبرداری نميتواند ديسک را در بسياری موارد، مشخص كند، اما تصويربرداری به روش امآرآي و سيتياسكن برای تشخيص دیسک کمر مفيد خواهد بود.
درمان دیسک کمر
تسكين درد گرفتگی ديسک کمرمعمولا با استراحت و استفاده از داروهای ضدالتهاب غيراستروئيدی ممكن است.
البته در برخي موارد فيزيوتراپي نيز برای تسكين درد و اصلاح مشكلات شرايطي كه سبب تشديد درد دیسک کمر ميشود نيز موثر است، اما جراحي دیسک کمر زماني انجام ميشود كه درمانهای دارويي و فيزيوتراپي دیسک کمر سبب بهبود يا تسكين علائم دیسک کمر نشود كه بندرت اتفاق ميافتد.
-
اطلاعات بیشتر….
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید
مطالعه مقاله التهاب دیسک کمر
مطالعه مقاله پیشگیری از دیسک کمر
مطالعه مقاله پا درد دیسک کمر
مطالعه مقاله تمرینات ورزشی برای دیسک کمر
مطالعه مقاله تغذیه مناسب دیسک کمر
مطالعه مقاله طرز خوابیدن مبتلایان به دیسک کمر
منبع : شفاف