آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

گرفتگی دیسک کمر

women-back-pain-300x214

تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷

women-back-pain-300x214

گرفتگی دیسک کمر معمولا بعد از فعالیت‌ها و حرکت‌های ناگهانی مانند بلند‌کردن یا هل‌دادن جسم سنگین یا خم شدن و چرخیدن ناگهانی به وجود می‌آید.

براساس آمار به طور متوسط از هر ۵۰ نفر یک نفر در طول عمرش دچار گرفتگی دیسک می‌شود که در بیشتر موارد طی سه تا چهار روز و در ۱۰ تا ۲۵ درصد موارد علائم آن تا بیش از شش ماه ادامه می‌یابد.

 دیسک کمر بیماری نگران‌کننده‌ای نیست، چراکه نه‌تنها با استراحت، گرم‌کردن عضو و استفاده از داروهای ضدالتهاب طی سه تا چهار روز بهبود پیدا می‌کند، بلکه می‌توان از بروزدیسک کمر با تقویت عضلات شکم و کمر، بلند‌نکردن اجسام سنگین، توجه به فرم صحیح نشستن و خودداری از نشستن طولانی جلوگیریی کرد.

 اگر دردهای ناگهانی در ناحیه کمر پس از چند روز با بهره‌گیری از راهکارهایساده چون استراحت، گرم‌کردن عضو و استفاده از داروهای ضدالتهابی از بین نرفت، مراجعه به پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ضروری است.

تشخیص دیسک کمر

گرچه در بیشتر موارد گرفتگی دیسک کمر بسرعت و بدون نیاز به اقدامات درمانی خاص بهبود می‌یابد، اما اولین قدم برای تشخیص دردهای مداوم و حاد ناحیه کمر، گرفتن شرح حال کامل بیمار به همراه معاینه جسمی برای تعیین موقعیت و منشأ اعصاب ملتهب شده است.

البته عکسبرداری با اشعه ایکس نیز بندرت لازم است، چرا که عکسبرداری نمی‌‌تواند دیسک را در بسیاری موارد، مشخص کند، اما تصویربرداری به روش ام‌آرآی و سی‌تی‌اسکن برای تشخیص دیسک کمر مفید خواهد بود.

درمان دیسک کمر

 تسکین درد  گرفتگی دیسک کمرمعمولا با استراحت و استفاده از داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی ممکن است.

البته در برخی موارد فیزیوتراپی نیز برای تسکین درد و اصلاح مشکلات شرایطی که سبب تشدید درد دیسک کمر می‌‌شود نیز موثر است، اما جراحی دیسک کمر زمانی انجام می‌‌شود که درمان‌های دارویی و فیزیوتراپی دیسک کمر سبب بهبود یا تسکین علائم  دیسک کمر نشود که بندرت اتفاق می‌افتد.

  • اطلاعات بیشتر….

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید

مطالعه مقاله التهاب دیسک کمر
مطالعه مقاله پیشگیری از دیسک کمر
مطالعه مقاله پا درد دیسک کمر
مطالعه مقاله تمرینات ورزشی برای دیسک کمر
مطالعه مقاله تغذیه مناسب دیسک کمر
مطالعه مقاله طرز خوابیدن مبتلایان به دیسک کمر

منبع : شفاف

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ