یکی ازعلل کمر درد می تواند دیسک کمر باشد . فتق دیسک کمر، کمر دردی است که به سمت پاها منتشر می شود و می تواند انجام فعالیت های روزانه را سخت و حتی غیر ممکن سازد.
نشانه های دیسک کمر
ممکن است حتی بدون آنکه متوجه باشید مبتلا به دیسک کمر باشید. گاهی در عکس برداری از ستون فقرات افرادی که هیچ نشانه ای از مشکلات دیسک کمرنداشته باشند دیسک کمرتشخیص داده می شود. اما در بعضی از موارد هم دیسک کمر با درد و نشانه هایی همراه است.
علائم شایع دیسک کمر شامل موارد زیر می باشد:
درد تیز و منتشر شونده و مداوم که گاهی اوقات با بی حسی و لرزش همراه است که از پایین کمر شروع شده و به سمت پایین پاها پیش می رود.
درد ، ضعف و بی حسی د رکمر ، پا، گردن، شانه، قفسه سینه و بازو
درد پایین کمر یا پا که با نشستن، سرفه و عطسه وخیم تر می شود.
پیشگیری از دیسک کمر
بهترين توصيه اين است كه پيشگيری بهتر از درمان ميباشد. پس در مرحله اول بايد سعي كنيم كه اصلا مبتلا بیماری دیسک کمر نشويم. ميبايستي در اين ارتباط تمام مواردی كه باعث پيشگيری از ايجاد دیسک کمر ميشود را رعايت كنيم؛ از جمله ورزش كردن، كاهش وزن، عدم بلند كردن اجسام سنگين و هول دادن اجسامي مانند اتومبيل يا بلند كردن اتومبيل.
برای پیشگیری از دیسک کمر باید ورزش ملايم روزانه داشته باشيم تا بدنمان هميشه در فرم ايدهال قرار گيرد
همچنين برای پیشگیری از دیسک کمر بايد تغذيه مناسبي داشته باشيم (تغذيه مناسب به معني زياد خوردن نيست، بلكه به معني درست خوردن ميباشد). از ميوهجات و سبزیجات و لبنيات حتماً در وعدههای غذايي استفاده كنيم.
در معرض نور خورشيد به مقدار لازم قرار گيريم. درست بنشينيم يا بخوابيم يا راه برويم؛ مثلا موقع مطالعه، پشتميز و صندلي قرار بگيريم و اگر ميخواهيم تلويزيون نگاه كنيم، لم ندهيم يا كج نشويم و يا در تخت خواب و به حالت نيم خيز مطالعه نكنيم. رعايت اين موارد باعث ميشود فشار بر روی ديسک های مختلف از جمله ديسک كمر، ديسك گردن و ساير قسمتها، وارد نشود.
بهطور كلي بايد گفت: ديسک كمر بيماری ای نيست كه افراد نگران شوند و چنان چه به موقع دیسک کمردرمان گردد، حتماً از سلامتي كامل برخوردار خواهند شد.