دیسك غضروفی است كه بین دو مهره قرار گرفته است و همچون فنری از فشار مهره بالایی كمر به مهره پایینی جلوگیری به عمل میآورد، اما زمانی دچار دیسک كمر میشویم كه به دلیل ورزش سنگین، چاقی، تصادفات، موارد مادرزادی، جابهجایی مهرهها، و بالابودن سن، دیسک کمر دچار ضایعه شده و خاصیت ارتجاعی خود را از دست میدهد و محتویات داخل آن بیرون میزند.
البته جالب است بدانید این ساختار باعث جلوگیری از افتادن دیسك در نخاع و فشار روی اعصاب و در نهایت جلوگیری از اختلال اعصاب و فلج قسمتی از عصب میشود. بیرونزدگی دیسک کمربه واردشدن فشار به ریشههای عصبی ناحیه كمر و درد شدید در قسمت فوقانی یا تحتانی كمر منجر میشود.
البته شغلهای سنگین، برخی ورزشها چون وزنهبرداری، خم و راستشدن زیاد، بلندكردن اجسام سنگین، نشستن طولانیمدت و بهدنبال آن ضعف عضلات، زایمانهای مكرر و افزایش وزن میتواند در ابتلا به دیسک كمر بسیار موثر باشد.
پا درد دیسک کمر
گاهی بیمارانی به مراکز درمانی مراجعه می کنند که از علایمی مثل بی حسی انگشتان پا و کف پا و خالی شدن ناگهانی زانوها در حین راه رفتن و یا پا درد های شدید شکایت دارند.
برخی از آن ها به علت همیشگی نبودن درد پا و یا کم بودن آن توجهی به درد نداشته اند و عده ای دیگری به صورت خودسرانه از داروهای مسکن استفاده می کرده اند و اکنون با این علایم آمده اند.
واقعیت این است که یکی از بزرگ ترین ضایعات ستون فقرات، ضایعات دژنراتیو است که محصول گذر عمر است. با بالا رفتن سن دیسک ها نیز دچار استحاله و کم آبی می شوند و به دلیل ضعف تدریجی رباط های اطراف مهره ها، فشار بیشتری به دیسک ها وارد می شود.
مفاصل بین مهره ای نیز از این قاعده مستثنا نیستند و با تغییر شکل تدریجی حجم بیشتری را اشغال می کنند و بیشتر به داخل کانال نخاعی آمده و حجم کانال را کم می کنند. تمام این مسایل باعث فشار روی ریشه های عصبی می شود و این فشار باعث ایجاد حالت هایی مثل درد و یا گزگز در اندام های مختلف می شود.
اگر این فشار روی ریشه های عصبی باشد که از کمر منشأ می گیرد (مثل عصب سیاتیک)، مسیر درد در عصب بارز می شود و شخص علاوه بر احساس کمردرد، پا درد را هم تجربه می کند.
ما به بیماران توصیه می کنیم که پا درد را جدی بگیرید و حتما به یک پزشک (متخصص طب فیزیکی و توانبخشی)مراجعه کنند چون ممکن است این پا درد علامتی از مشکلات دیسک کمر و فشار روی ریشه های اعصاب باشد که به صورت پا درد تظاهر می کند.
این علامت را فقط خود بیمار احساس می کند و پزشک نمی تواند آن را ببیند یا بسنجد. به همین دلیل این شما هستید که باید آن حس پا درد را پیگیری کنید.
اکثر این پا دردها معمولا به مشکلات مهره های کمری و بیماری های دیسک کمر برمی گردد و اگر فردی که این علایم را دارد به آن بی توجهی کند، به طور حتم هم درمان آن سخت تر و پرهزینه تر می شود و هم درصد موفقیت درمان به طور قابل ملاحظه ای کاهش می یابد.
برای آشنایی با پیاده روی و دیسک کمر بر روی لینک کلیک کنید
منبع : بولتن نیوز پرشین پرشیا