آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

کفش مناسب برای دیسک کمر

btowsf4paJIf3y0X

تاریخ ۳۰ آبان ۱۴۰۲

3a38ab9dfd38451b4df50619ebe48ede

معمولی ترین مشخصه فتق دیسک کمر، کمر درد با انتشار به قسمت های پایین ، باسن و زیر زانو در امتداد عصب سیاتیک است

دیسک‌ها در حقیقت اجزای انعطاف‌پذیری هستند که بین دو مهره قرار می‌گیرند. کشیدگی، پیچ خوردگی و فشار در ناحیه کمر می‌تواند به عناصر پشتی ستون فقرات آسیب وارد کند و باعث صدمه‌دهی به دیسک یا دیسک‌های موجود در جلوی بین دو جسم مهره‌ای شود.

هر دو بخش محیطی و مرکزی دیسک در برابر آسیب قرار دارند، اما اصطلاح “فتق دیسک کمر” زمانی استفاده می‌شود که بخش مرکزی دیسک به شدت آسیب ببیند و در این شرایط، فتق معمولاً با پارگی بخش محیطی همراه است. فتق هسته دیسک ممکن است ناشی از اعمال نیروهای بیش از حد، نیروهای کم اما مکرر و پیوسته بر روی دیسک یا وجود یک آنولوس (ترک خوردگی) ناقص باشد.

فتق دیسک کمر و فشار به نخاع و ریشه عصبی

فتق دیسک کمر معمولاً به دلیل ساییدگی تدریجی و پارگی خود به خود رخ می‌دهد، به ویژه در افرادی که به طور مداوم در حال نشستن هستند، اما در افرادی که در حمل و نقل اجسام سنگین فعالیت می‌کنند، بیشتر از دیگر افراد رخ می‌دهد.

در پارگی دیسک کمر ناشی از ساییدگی، بیماران دوره‌های درد طولانی و نسبتاً خفیف را تجربه می‌کنند، اما در پارگی حاد دیسک کمر، درد ناگهانی و شدید است. فشار درون دیسک در حالت ایستاده کمتر از حالت نشسته و در حالت نشسته کمتر از وقتی که شخص در حالت ایستاده به سمت پائین خم می‌شود است.

در حرکت شدید خم شدن، هسته مرکزی دیسک فشار را به لبه پشتی الیاف حلقوی دور خود اعمال می‌کند و اگر ضعیف شده باشد، ممکن است آن را پاره کند و فشار را به ریشه عصبی مربوط به آن دیسک بیاندازد.

اگرچه وجود فشار درون دیسک کمر بیرون‌زده، یکی از عوامل اصلی علائم بالینی است، اما رادیکولوپاتی شیمیایی (ریزش عصبی شیمیایی) امروزه به عنوان یکی از عوامل مهم در ایجاد کمردرد مورد توجه قرار می‌گیرد و نمی‌توان فقط فشار بر روی نخاع یا ریشه عصبی را به عنوان عامل تنها در ایجاد درد قلمداد کرد.

آزاد شدن فاکتور التهابی TNF ∗ که بطور عمده از پارگی دیسک  کمرحاصل می‌شود خود باعث تخریب  بقیه دیسک کمر شده و این التهاب در ایجاد درد موثر است.همچنین بعضی گزارش‌های علمی عوامل ژنتیک و جهش ژنی را در ایجاد فتق دیسک کمر موثر دانسته‌است.

کفش مناسب برای پیشگیری از دیسک کمر

اگر با کمردردهای مکرر مشکل دارید، حتماً توجه بیشتری به انتخاب کفش‌هایتان بکنید و سعی کنید از کفش‌های طبی استفاده کنید.

پوشیدن کفش مناسب در پیشگیری و کاهش کمردرد و درد دیسک کمر تأثیرگذار است.

در خصوص پوشیدن کفش مناسب برای پیشگیری از درد دیسک کمر، باید توجه کنید که کفش بانوان باید دارای پاشنه با ارتفاع ۳ تا ۵ سانتیمتر و کفش آقایان حداکثر دارای پاشنه ۳ سانتیمتر باشد.

گاهی اوقات لازم است برای پیشگیری از درد دیسک کمر از کفش طبی یا کفه‌های طبی استفاده کنید، زیرا این نوع کفش‌ها می‌توانند بدن شما را مانند یک ماشین با چرخ‌های بالانس شده تنظیم کنند و در حین حرکت شما درد ناشی از این بیماری را تجربه نکنید.

  • آشنایی بیشتر….

جهت آشنایی بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید

مطالعه مقاله طب فیزیکی و دیسک کمر
مطالعه مقاله گرفتگی دیسک کمر
مطالعه مقاله حرکات اصلاحی دیسک کمر
مطالعه مقاله راه های بهبود دیسک کمر
مطالعه مقاله درمان بیرون زدگی دیسک کمر
مطالعه مقاله انواع دیسک کمر

منبع : تبیان    shahram-esfahan      ویکی پدیا

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ