انواع دیسک کمر

Back-Pain-Myths-and-Facts

آسیب‌های خفیف دیسک  کمرمعمولاً درد موضعی ایجاد می‌کنند که می‌تواند به علت صدمه قسمت محیطی دیسک باشد و یا به علت التهاب هسته دیسک که هنوز به مرحله فتق نرسیده‌است ولی به علت فشار ثانویه به اطراف، درجاتی از درد را ایجاد می‌کند.

این حالت آسیب جدی محسوب نمی‌شود، مگر اینکه با ادامه نیروهای غیرطبیعی باعث ازهم گسیختگی لایه محیطی و بیرون زدگی هسته دیسک و فشار به رباط طولی پشتی, نخاع و اعصاب نخاعی گردد.در این موارد، با توجه به میزان فشار به ریشه‌های عصبی حالات متفاوتی از درد را ایجاد می‌کند.

درصورت فشار به ریشه‌های عصبی در ناحیه کمر به علت فتق دیسک کمر، درد ریشه عصب یا درد انتشاری ایجاد می‌گردد که می‌تواند تا کل اندام تحتانی امتداد یابد.البته چون در ناحیه کمر دیسک‌های L۴-L۵ و L۵-S۱ بیشتر تحت فشار قرار می‌گیرند بنابراین بیشتر درد عصب سیاتیک که مربوط به پشت اندام تحتانی است بوجود می‌آید.

دردهای ناشی از ریشه عصب(درد انتشاری)همچون سیاتیک با خم کردن ستون فقرات، نشستن، انجام فعالیت، سرفه و عطسه افزایش و با استراحت کاهش می‌یابد. اما باید توجه داشت که مسیر انتشار درد به محل دیسک دچار فتق شده در ستون فقرات دارد. دیسک‌های ناحیه مهره‌های گردنی درد انتشاری در بازو و ساعد و انگشتان دست ایجاد می‌کنند.

درد انتشاری و علائم بالینی به اشکال مختلف توسط بیمار مبتلا به دیسک کمر احساس و بیان می‌گردد. گاهی کمر درد به علت دیسک کمر بصورت گزگز سوزش و بیحسی در قسمتی از اندام احساس و بیان می‌شود.

در ۵۰ ٪از موارد که بیرون زدگی دیسک  کمرکم است ممکن است هیچگونه علائمی در نزد بیمار وجود نداشته باشد.

اکثر پارگی و فتق دیسک‌ کمر در قسمت کناری-خارجی اتفاق می‌افتد بهمین علت انتشار درد و علائم به یک طرف اندام حرکتی (راست یا چپ) محدود می‌باشد البته گاهی فتق دیسک کمر از نوع مرکزی است و درد در دوطرف وجود دارد.

در مرکزجامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی از بهترین  روش های مختلف برای درمان مبتلایان به دیسک کمر استفاده می شود که  که هدف  درمان، توانبخشی و بالا بردن سطح سلامت  کلیه بیماران عزیز می‌باشد.

برای آشنایی با اطلاعات در مورد دیسک کمر بر روی لینک کلیک کنید

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ