نخاع توسط سیستم استخوانی اى به نام ستون فقرات حفاظت می گردد. ستون فقرات از ٢۴ استخوان متحرک به نام مهره که بر روی استخوان ساکروم و دنبالچه قرار گرفته اند تشکیل شده است.
اعصابی که به اعضاء و بافت های بدن متصل می شوند از بین این مهـره های متحرک عبور می کنند.
زمانی که حرکت نرمال این مهره ها مختل شود و یا به عللی تنظیم و تطبیق خود را از دست بدهند، اعصابی که از بـین این مـهره ها خـارج مـی گردند ملـتهب می گردنند.
این عـدم تنـظیـم و تطـبیق مهـره ها باعـث اخـتـلال در اطلاع رسانی نرمال بین اعضاء بدن و مغز می شود و در دراز مدت باعث درد، کم کاری، پایین آمدن مقاومت بدن و در انتها بیماری هایی مانند دیسک کمر می گردد که هر چه زودتر برای درمان آن ها اقدام شود، نتیجه بهتری از درمان حاصل می شود.
یکی از روش های غیر جراحی در درمان دیسک کمر کایروپراکتیک است.
کایروپراکتیک علم شناخت مفاصل، به ویژه ستون فقرات و هنر تنظیم و تطبیق (اجاستمنت) آنها به منظور پیشگیری و درمان ناراحتیهای ستون فقرات (ساب لاکسیشن)، با تأکید فراوان به ورزشهای مختلف برای قسمتهای مختلف بدن می باشد.
لغت کایروپراکتیک از دو بخش یونانی تشکیل شده است. بخش اول Chiro به معنای دست و بخش دوم Practic به معنای معالجه و درمان میباشد.
پزشک کایروپراکتیک با بررسی تاریخچه بیماری دیسک کمر و سپس لمس کردن ستون فقرات بدون حرکت و با حرکت و تعیین بینظمی مفاصل و بافتهای اطراف ناحیه آسیب دیده در ستون فقرات و پس از رویت نتایج آزمایشات کامل از جمله آزمایشهای ارتوپدی، عصبی، کایروپراکتیکی و پرتونگاری لازم MRI – EMG (تست الکتریکی ماهیچه) و تراکم استخوان و … به منشاء بیماری دیسک کمر پی میبرد و به معالجه دیسک کمر میپردازد.
البته باید متذکر شد که پزشک کایروپراکتیک هلستیکی عمل میکند، در واقع وضعیت کلی روحی و جسمی بیمار مبتلا به دیسک کمر را نیز در نظر میگیرد.
-
اطلاعات بیشتر….
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید