آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

سیاتیک چیست

کمردرد+7

تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷

سیاتیک31

سیاتیک، نام یک عصب است. این عصب طولانی‌ترین عصب داخل بدن شماست که از لگن تا انتهای پا ادامه دارد و در طول مسیر خود به شاخه‌های متعددی تقسیم می‌شود.

هر گونه فشار بر روی این عصب می‌تواند باعث ایجاد درد در تمام طول عصب شود. این درد به‌طور تدریجی شروع شده و با گذشت زمان افزایش می‌یابد و در هنگام نشستن، برخاستن، عطسه و یا سرفه‌کردن نیز بدتر می‌شود.در ادامه به بحث درمان سیاتیک کمر و همچنین درمان درد عصب سیاتیک و علائم آن میپردازیم.

علت سیاتیک

درد سیاتیک بیشتر در سنین ۵۰-۳۰ سالگی بوجود میاید و علت عمده آن پاره شدن دیسک بین مهره ای است.

بدنبال وارد شدن فشار بیش از حد به ستون مهره، قسمت حلقوی محیطی دیسک ( آنولوس فیبروزوس) پاره شده و قسمت مرکزی ( نوکلئوس پولپوزوس) از بین شکاف پارگی به بیرون راه پیدا می کند. این قسمت بیرون زده را هرنی یا فتق می گویند.

مهمترین مشکلی که در فتق دیسک کمر بوجود میاید اینست که قسمت بیرون زده به  ریشه های عصبی که در حال بیرون آمدن از نخاع و مهره هستند فشار وارد می کند.

همچنین تماس مواد شیمیایی تشکیل دهنده قسمت ژلاتینی دیسک با ریشه های عصبی موجب تحریک و التهاب آن ها می شود. این فشار و التهاب عصب موجب بروز علائم سیاتیک می گردد.

در ستون مهره کمری این تغییرات بیشتر در دیسک بین مهره های ۳ و ۴ و دیسک بین مهره های ۴ و ۵ ایجاد می شود.

علائم سیاتیک

شایع‌ترین علائم سیاتیک دردی در ناحیه کمر است که در مفصل ران ، باسن و تا پشت یک پا امتداد می‌یابد. این درد معمولاً تنها بر یک پا تأثیر می‌گذارد و با نشستن، سرفه و عطسه کردن تشدید می‌گردد.

در پای درگیر ممکن است گاهی اوقات احساس کرختی، ضعف یا سوزش داشته باشید. به نظر می‌رسد که علائم سیاتیک به صورت ناگهانی بروز می‌کنند و می‌توانند چند روز تا چند هفته طول بکشد.

پیشگیری از سیاتیک

اگر یک‌بار به درد سیاتیک دچار شده باشید، این امکان وجود دارد که این درد در آینده به سراغ شما بیاید. اما با انجام کارهای زیر می‌توانید احتمال وقوع آن را کاهش دهید:

-پیشگیری از سیاتیک با  ورزش منظم

– پیشگیری از سیاتیک و حفظ وضعیت اندامی خوب

– پیشگیری از سیاتیک و خم شدن بر روی زانوها به هنگام بلند کردن اجسام سنگین

این اقدامات می‌توانند به شما کمک کنند تا از صدمات کمر که منجر به بروز سیاتیک می‌شوند، اجتناب کنید.

  • برای آشنایی بیشتر با ……

برای آشنایی بیشتر با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید

مطاله مقاله بهترین درمان سیاتیک
مطالعه مقاله درمان سیاتیک با حرکات ورزشی
مطالعه مقاله آسیب عصب سیاتیک

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ