تاریخ ۲ شهریور ۱۳۹۹
درمان بیرون زدگی دیسک کمر براساس شدت بیماری فرق می کند. در موارد شدید که بیرون زدگی دیسک کمر بزرگ است و سبب فلج اندام های تحتانی و یا بی اختیاری در دفع ادرار یا مدفوع می شود، جراحی دیسک کمر باید به سرعت انجام شود.
در مواردی که با بیرون زدگی دیسک کمر فلج مختصری ایجاد شده است، اما بتدریج میزان فلج رو به افزایش است نیز باید فوری جراحی دیسک کمر صورت بگیرد. در سایر موارد معمولاً به بیمار مبتلا به بیرون زدگی دیسک کمر به مدت یک هفته تا ۱۰ روز استراحت نسبی توصیه می شود.
طی این مدت بیمار مبتلا به بیرون زدگی دیسک کمر باید از نشستن حتی الامکان پرهیز کند و از خم و راست شدن و برداشتن اشیای سنگین یا رانندگی نیز دوری نماید. معمولاً طی این مدت به بیمار داروهای مسکن تجویز می شود.
اغلب بیماران طی این مدت ۱۰ روزه، بهبود قابل توجهی پیدا می کنند. می توان بعد از ۱۰ تا ۱۴ روز از زمان شروع بیماری دیسک کمر، برای بیمار مبتلا به دیسک کمرورزش های مخصوصی را تجویز نمود که آب درمانی دیسک کمر و راه رفتن در آب در قسمت کم عمق استخر موثر می باشد و نیز نرمش های کششی برای عضلات کمر و شکم نیز مفید است
می توان از فیزیوتراپی نیز در این مرحله درمان بیرون زدگی دیسک کمر استفاده کرد .
اگر ۴ تا ۶ هفته از درمان بیرون زدگی دیسک کمر بگذرد و بیمار همچنان درد شدیدی بخصوص در پاها احساس کند یا فلج خفیف، اما پایداری در اندام تحتانی وجود داشته باشد به طوری که بیمار نتواند فعالیت های روزمره خود را بخوبی انجام دهد، انجام جراحی دیسک کمرتوصیه می شود.
درصد زیادی از بیمارانی که مبتلا به بیرون زدگی دیسک کمر هستند با درمان های گفته شده و بدون جراحی دیسک کمر کاملاً بهبود می یابند. البته احتمال عود کردن بیماری در آن ها در آینده وجود دارد و باید مواردی نظیر پرهیز از برداشتن اشیای سنگین را همیشه رعایت کنند.
در برخی از بیماران، علایم بیماری دیسک کمر حالت مزمن پیدا می کند و تا ماه ها و یا حتی ساله ا بیمار بصورت دوره ای با علائم بیماری دیسک کمر دست و پنجه نرم می کند.
در مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی از بهترین, جدیدترین و پیشرفته ترین روش ها برای درمان دیسک کمر استفاده می شودکه که هدف درمان، توانبخشی و بالا بردن سطح سلامت کلیه بیماران عزیز میباشد