تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
متاسفانه در سال های اخیر سن ابتلا به دیسک کمر پایین آمده و بیماری دیسک کمر در جوانان شیوع بیشتری پیدا کرده است.
مهمترین علل شیوع دیسک کمر مربوط به وضعیت نشستن و بلند کردن اجسام سنگین از زمین بدون آمادگی است.
در حالت کلی منظور از بیماری دیسک کمر ، در رفتگی با بیرون زدگی قسمت مرکزی یا هسته دیسک میباشد که با پارگیهای کوچکی که بهصورت شیارهای باریکی در اطراف آن، کمکم ایجاد میشود همراه است.
بیرون زدگی دیسک کمر باعث کمردرد، بی حسی، درد و سوزن سوزن شدن پاها و اختلال در دفع ادرار و مدفوع می شود.
علت ایجاد دیسک کمر
از حدود ۱۵ سالگی به بعد دیسک بین مهره ایدچار تغییراتی می شود که اجتناب ناپذیر است. این تغییرات به کاهش میزان آب موجود در دیسک و کاهش انعطاف پذیری آن منجر می شود.
در صورت وارد آمدن فشار نامناسب به دیسک فرسوده، قسمت پشتی دیسک دچار فتق یا بیرون زدگی می شود و این بیرون زدگی دیسک کمر روی نخاع یا رشته های آن فشار وارد می کند.
علائم دیسک کمر
معمولا بیماری دیسک کمر با دردی در ناحیه کمر شروع میشود. در مراحل اولیه دیسک کمراین درد فقط در کمر ایجاد میشود و به جاهای دیگر زیاد انتشار نمییابد و اگر به آن توجه نشود و این فشارها ادامه پیدا کنند، به علت این که قسمت مرکزی مهرهها بیرون زدگی پیدا میکند و روی ریشه عصب فشار میآورد، آزردگی ریشه عصب به وجود میآید و به دنبال آن درد و سایر عوارض دیسک کمر ایجاد میشود.
درد دیسک کمر می تواند به باسن، پشت پا تا پایین پا و زانوها و مچ پا و حتی انگشتان امتداد باید قسمتهای درگیر و میزان و نوع درد و انتشار آن به سطحی که دیسک در رفته است و به محل فشار روی ریشههای عصبی بستگی دارد.
روش آب درمانی دیسک کمر
چند روش عملی جهت استفاده از آب استخر در هنگام کمر درد و دیسک کمر
– برای کاهش درد دیسک کمر در عمق های متوسط با راه رفتن در ۴ جهت بدن؛یعنی راه رفتن در داخل آب به سمت جلو وعقب وهمینطور راه رفتن از پهلوی راست به چپ و از چپ به راست در عرض استخر.
-شنا کردن آهسته وآرام بطوریکه ستون فقرات تحت نیروی شناوری آب قرار بگیرد.
-استفاده از ماساژ آب گرم در جکوزی و بخار آب سونا.