آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

همه چیز درباره دیسک کمر

164703_888

تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷

164703_888

در ناحیه کمر ۵ مهره و ۵ دیسک بین مهره ای وجود دارد که ممکن است با انجام حرکات غیر معمول وفشار زیاد به دیسک, کار سنگین , وضعیت های نا مناسب ایستادن, راه رفتن, نشستن و کارکردن, بلند کردن اجسام سنگین نامناسب بودن وضعیت جسمی(چاقی شدید) و ضعف عضلات همگی باعث می شود دیسک بین مهره ای بتدریج تخریب شود و ممکن است دیسک بین مهره ای پاره شود.(فتق  دیسک کمر) و با فشار بر  روی ریشه عصب باعث درد پا شود که اصطلاحاً درد سیاتیک گفته می شود که این دردها به پا نیز می کشد و با ایستادن و راه رفتن تشدید می گردد.

 دیسک کمر معمولا از دهه سوم به بعد ایجاد می‌شود، البته در زنان جوان، دیسک  کمر جوانی هم دیده می‌شود، ولی بسیار نادر است.

قابل ذکر است که دیسک کمرجوانی در مهره‌های کمر ایجاد نمی‌شود و در مهره‌های پشتی (قسمت بالای مهره‌های کمری) در اثر ضربه اتفاق می افتد و با توجه به اینکه در حدود سن۲۰ سالگی پدیده پیر شدن برای دیسک وجود ندارد و به اصطلاح دژنره نشده است و از سن ۲۰ سالگی به بعد کم کم آب دیسک‌ها کم می‌شود و امکان شکننده شدن آن ها و ترک‌های موجود بیش‌تر می‌شود.

هر چه سن بالاتر رود، احتمال بروز  دیسک کمر زیادتر می‌شود.

عوامل ژنتیکی نیز در پیدایش دیسک کمر مطرح می‌باشد که در مواردی ممکن است تاثیرگذار باشد.

علائم دیسک کمر

معمولا بیماری دیسک کمر با دردی در ناحیه کمر شروع می‌شود.

در مراحل اولیه دیسک کمر این درد فقط در کمر ایجاد می‌شود و به جاهای دیگر زیاد انتشار نمی‌یابد و اگر به آن توجه نشود و این فشارها ادامه پیدا کنند.

به علت این که قسمت مرکزی مهره‌ها بیرون زدگی پیدا می‌کند و روی ریشه عصب فشار می‌آورد، آزردگی ریشه عصب به وجود می‌آید و به دنبال آن درد و سایر عوارض ایجاد می‌شود.

درد  دیسک کمر می تواند به باسن، پشت پا تا پایین پا و زانوها و مچ پا و حتی انگشتان امتداد باید قسمت‌های درگیر و میزان و نوع درد و انتشار آن به سطحی که دیسک در رفته است و به محل فشار روی ریشه‌های عصبی بستگی دارد.

بیماران مبتلا به دیسک کمر  می توانند برای درمان دیسک کمر خود به بهترین مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی در اصفهان (مرکز جامع دکتر فرخانی)  مراجعه کرده واز بهترین ,جدید ترین و پیشرفته ترین روش های درمانی این مرکز استفاده کنند.

  • اطلاعات بیشتر….

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.

مطالعه مقاله روش های جدید درمان دیسک کمر
مطالعه مقاله ورزش های مفید برای دیسک کمر
مطالعه مقاله طب فیزیکی و دیسک کمر

منبع : دکتر شیروانی    تبیان

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ