آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

موثرترین عامل در کاهش پوکی استخوان

33235_2901

تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷

33235_2901

پوکی استخوان بیماری است که قالب افراد در سنین مختلف به آن مبتلا می‌شوند. البته با تغذیه مناسب و حتی قرار گرفتن در معرض مستقیم نور آفتاب – البته نه بیش از حد مجاز – می‌توان از ابتلا به  بیماری پوکی استخوان جلوگیری کرد

علل پوکی استخوان

– کمبود طولانی مدت کلسیم و پروتئین در رژیم غذایی ماده اصلی که سختی و شکل استخوان را بوجود می‌آورد ، کلسیم است ذخیره شدن کلسیم در استخوان قبل از تولد آغاز می‌شود و تا سن ۳۰ سالگی ادامه می‌یابد .

در ۳۰ سالگی استخواهای یک فرد سالم به بیشترین سختی خود می‌رسد . اگر فعالیت بدنی وجود نداشته باشد یا غذای حاوی کلسیم کم مصرف شود، به تدریج کلسیم استخوان ها کم شده و استخوان ها شکننده می‌شوند وبیماری پوکی استخوان  ایجاد می شود.

– سطح پایین استروژن پس از یائسگی و پوکی استخوان

– کاهش فعالیت با افزایش سن و پوکی استخوان

– استعمال دخانیات و پوکی استخوان

– کمبود ویتامین ها به ویژه ویتامین ث و دی و پوکی استخوان

– پرکاری تیرویید و سرطان و پوکی استخوان

– سابقه خانوادگی  وپوکی استخوان

روند پوکی استخوان در مردان در سنین ۳۰ تا ۴۰ سالگی است و بیش از ۳۰ درصد زنان هم بین ۶۰ تا ۷۰ سالگی به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند. (البته پوکی استخوان در زنان پیش از یائسگی آغاز می‌شود)

 در حقیقت حدود ۵ لیتر خون بدن یک انسان بالغ توسط استخوان‌های بدن ساخته می‌شود و در شریان‌ها و رگ‌ها جریان می‌یابد و پس از چهار ماه، گلبول‌های قرمز می‌میرند و دوباره خون و سلول‌های تازه خونی وارد عروق بدن می‌شوند.

بنابراین می‌توان نتیجه گرفت در افرادی که دچار پوکی استخوان و (استئوپوروز) می‌شوند، میزان تراکم استخوانی از حد طبیعی کمتر می‌شود. از آنجا که استخوان‌ها سست و شکننده می‌شوند پس قدرت خونسازی طبیعی ندارد و فرد را دچار کم خونی و ضعف و بی‌حالی می‌کنند و از فعالیت‌های روزمره محروم می‌سازند.

ورزش؛ موثرترین عامل در کاهش پوکی استخوان

برای پیشگیری از پوکی استخوان باید به نوع تغذیه اهمیت زیاد داد و در کنار آن از برخی داروهای تقویتی هم استفاده کرد اما در عین حال و برای نتیجه گرفتن نباید از ورزش هم غافل شد زیرا برای هضم و جذب غذاها و ترمیم و بازسازی استخوان‌ها افزون بر رژیم غذایی صحیح، ورزش‌های مداوم برای استحکام استخوان‌ها و قوی‌تر شدن بافت استخوانی و کاهش پوکی استخوان ضرورت دارد.

در کل اینکه ثابت شده در افرادی که طی سال‌های طولانی ورزش‌های مداوم را انجام داده‌اند، شیوع پوکی استخوان تقریبا نادر است و این موضوع در بانوان ورزشکار بسیار واضح‌تر است.

مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی افتخار دارد که با استفاده از جدیدترین و پیشرفته ترین روش های به کار گرفته شده مانند روش  مگنت تراپی تا کنون درمان های موفقی را در اختیار کلیه بیماران عزیز از جمله مبتلایان به پوکی استخوان قرار داده است.

  • بازدید کنندگان گرامی

برای آشنایی بیشتر با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید

منبع :   آموزش سلامت همگانی   جامعه خبری تحلیلی الف

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ