تاریخ ۱ آذر ۱۴۰۲
متاسفانه در سالهای اخیر سن ابتلا به دیسک کمر پایین آمده و این بیماری در جوانان شیوع بیشتری پیدا کرده است.بیماری دیسک کمر در سنین ۴۰تا ۶۰سال بروز می کند ولی متاسفانه در سال های اخیر در قشر زیر ۳۰سال و بیشتر در میان پسرهایی که در باشگاه های ورزشی وزنه های سنگین را جابجا می کنند یا بر اثر پرش از ارتفاعات شیوع بیشتری پیدا کرده است.
در برخی موارد، ضربهها و تروماهای مستقیم به ناحیه کمر میتوانند منجر به ایجاد مشکلات دیسکی شوند. اما لازم به ذکر است که دیسک جوانی به عنوان یک مفهوم کلی و عمومی در علم پزشکی تایید شده نیست و ممکن است معانی متفاوتی را در ذهن افراد داشته باشد.
درباره رابطه بین سن و دژنراسیون دیسک، درست است که با گذشت زمان و رسیدن به سنین بالاتر، عملکرد دیسکها تغییر میکند و فرایند دژنراسیون دیسک رخ میدهد. در این فرایند، آب داخل دیسکها کاهش مییابد، ساختار آنها تغییر میکند و میتواند منجر به شکستگی و ترکهای موجود در دیسک شود. این فرایند عموماً باعث کاهش انعطافپذیری و عملکرد نرمال دیسک میشود.
همچنین، عوامل ژنتیکی نیز ممکن است در پیدایش مشکلات دیسک موثر باشند. وجود تمایل به دژنراسیون دیسک در خانواده و وراثت این وضعیت ممکن است نقشی در ایجاد مشکلات دیسکی داشته باشد. اما دقیقاً چگونگی تأثیر این عوامل و مکانیزم دقیق آنها هنوز به طور کامل مشخص نشده است و نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه وجود دارد.
لازم به ذکر است که برای تشخیص، درمان و مدیریت هرگونه مشکلات دیسکی و تاثیر سن بر آن، مراجعه به پزشک متخصص مغز و اعصاب یا متخصص فیزیوتراپی توصیه میشود. آنها میتوانند بر اساس علائم، عوامل خاص هر فرد و ارزیابیهای تشخیصی مورد نیاز، تشخیص درست را قرار دهند و برنامه درمانی مناسب را تعیین کنند.
علائم دیسک کمر
علائم دیسک کمر به شدت آسیب وارده به مهره و فشار روی عصب مربوطه بستگی دارد. مثلا اگر صدمه بین مهره ۴ و ۵ کمری باشد، فشار روی ریشه پنجم کمری بیشتر است.
فشار در این قسمت باعث میشود حرکت شست پا به طرف بالا مختل شود و درد از طرف کمر به طرف ساق پا انتشار پیدا کند.
معمولا بیماری دیسک کمر با دردی در ناحیه کمر شروع میشود.
در مراحل اولیه، این درد معمولاً محدود به منطقه کمر است و به موارد دیگر توسعه نمییابد. اگر این درد نادیده گرفته شود و فشار بر روی ستون فقرات ادامه یابد، ممکن است در خروجی عصبی شکل بگیرد.
بطور خاص، زمانی که بخش مرکزی از مهرهها برون زده شده و فشاری بر ریشه عصبی ایجاد میکند، آزردگی ریشه عصبی رخ میدهد و این ممکن است باعث بروز درد و علائم دیگر شود.
شایعترین علامت فتق دیسک کمر کمر درد و درد پا و ساق است و پزشک متخصص درمان دیسک کمر(متخصص طب فیزیکی و توانبخشی) با توجه به علائم بیمار و درد متوجه میشود کدام مهره آسیب دیده است.
در مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی از بهترین , پیشرفته ترین , جدید ترین روش ها و توسط بهترین متخصص درمان دیسک کمر در اصفهان (بهترین متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان) برای درمان کلیه بیماران مبتلا به دیسک کمر استفاده می شود.
-
اطلاعات بیشتر….
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید
مطالعه مقاله کاهش درد دیسک کمر
مطالعه مقاله درمان بیرون زدگی دیسک کمر
مطالعه مقاله راه های پیشگیری از دیسک کمر
منبع : وب سایت تخصصی ام اس سنتر دکتر دقاق زاده سلامت