آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

راه های پیشگیری از دیسک کمر

154193

تاریخ ۵ آذر ۱۴۰۲

154193

اگر دیسک کمر پاره شده و یا به اصطلاح دچار فتق شود و مرکز آن از میان لبه خارجی به طرف حفره ستون فقرات کشیده شود، فشار زیادی به اعصاب در این منطقه وارد می‌شود و در نتیجه باعث ایجاد درد و ناراحتی زیادی می‌شود.

این وضعیت در اصطلاح پزشکی به نام “انتساپولوس دیسکی” یا “فتق دیسک” معروف است. در این حالت، مواد ژلاتینی که درون دیسک بین مهره‌ای وجود دارد، از محل خود خارج شده و به خارج از محیط دیسک فشرده می‌شود. این موضوع ممکن است فشار بیشتری را بر روی اعصاب و بافت‌های اطراف وارد کرده و علائمی همچون درد، تورم، و احساس ناراحتی در ناحیه مورد تحت فشار ایجاد کند.

درمان این وضعیت ممکن است شامل استراحت، فیزیوتراپی، داروها (برای کاهش التهاب و درد) و در موارد شدیدتر، جراحی باشد. در هر صورت، تشخیص و درمان این موضوع باید توسط یک پزشک متخصص انجام شود.

یک حرکت ناگهانی یا برداشتن اجسام سنگین ممکن است باعث آسیب به این ناحیه و فتق دیسک کمر شود. فتق دیسک کمر معمولا به طرف پشت یا چپ و راست اتفاق می‌افتد و باعث انتشار درد به پاهای همان طرف یا طرف مقابل می‌شود اما معمولا درد در همان سمت که فتق دیسک کمر رخ داده، متمرکز می‌شود.

علائم دیسک کمر به شدت آسیب وارده به مهره و فشار روی عصب مربوطه بستگی دارد. فتق دیسک کمر در جوانان، ورزشکاران و یا افرادی که کارهای سنگین انجام می‌دهند، بیشتر دیده می‌شود.

در حالت عادی، فتق دیسک کمر ممکن است اتفاق بیافتد، زیرا مواد ژلاتینی بین مهره‌ها تدریجاً تحلیل می‌شود یا به علت عوامل مختلف، ساییده و فرسوده می‌شود. عدم فعالیت بدنی نیز یک عامل دیگر است که ممکن است بر دیسک کمر و رشته‌های عصبی تأثیر گذار باشد و فشاری روی آنها ایجاد کند.

بیماران مبتلا به دیسک کمر می توانند با مراجعه به پزشک متخصص و انجام تست های تشخیصی  و معاینات بالینی که پزشک برای تشخیص علت دیسک کمر و تفاوت درد آن با سیاتیک و یا کمردردهایی که به علل دیگر ممکن است در بیماران ایجاد شده باشد از بهترین راه ها و روش های درمان بدون جراحی شامل  ورزش و حرکات اصلاحی ، کمربند طبی ، آب درمانی ،ماساژ، هممیوپاتی، ماساژ استراحت که با ضلاحدید پزشک و با توجه به علت و علائم بیماری برای شما در نظر می گیرد استفاده کنید.

راه های پیشگیری از دیسک کمر

ورزش مرتب و منظم مانند ورزش‌های صبحگاهی، پیاده روی و شنا درپیشگیری از بروز دیسک کمر و همچنین تا حدی در درمان دیسک کمر مناسب است؛ چرا که این ورزش ها به تقویت عضلات کمر و پشت کمک می‌کند.

استفاده از صندلی مناسب در محیط کار و استفاده صحیح هنگام بلند کردن اجسام سنگین از توصیه‌های بهداشتی به منظور پیشگیری از بروز دیسک کمر است.

برای پیشگیری از دیسک کمر هنگام بلند کردن اشیا از زمین، بهتر است از خم شدن در ناحیه کمر خودداری کنید. به جای اینکه از حرکت خم شدن استفاده کنید، پیشنهاد می‌شود نشسته و سپس شیء مورد نظر را بلند کنید. این روش باعث می‌شود که فشار تحمیلی به مهره‌ها به جای بخش کمری، بر عضلات پاها وارد شود و مهره‌ها به طور مستقیم آسیب نبینند. همچنین، در حین بلند کردن، توصیه می‌شود شیء را نزدیک به بدن خود نگه دارید.

–  برای پیشگیری از دیسک کمراز کشیدن سیگار جدا پرهیز کنید.

-برای پیشگیری از دیسک کمر اضافه وزن خود را کم کنید چون وزن زیادی فشار قابل توجهی به کمر وارد می‌کند.

–  برای پیشگیری از دیسک کمر از انجام فعالیت‌های سنگین و پرفشار خودداری کنید.

  • بازدید کنندگان گرامی

منبع : سلامت آکا ایران   تو با تو

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ