تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
دیسک غضروفی است که بین دو مهره قرار گرفته است و همچون فنری از فشار مهره بالایی کمر به مهره پایینی جلوگیری به عمل میآورد.
اما زمانی دچار دیسک کمر میشویم که به دلیل ورزش سنگین، چاقی، تصادفات، موارد مادرزادی، جابهجایی مهرهها، و بالابودن سن، دیسک دچار ضایعه شده و خاصیت ارتجاعی خود را از دست میدهد و محتویات داخل آن بیرون میزند.
البته جالب است بدانید این ساختار باعث جلوگیری از افتادن دیسک در نخاع و فشار روی اعصاب و در نهایت جلوگیری از اختلال اعصاب و فلج قسمتی از عصب میشود.
شغلهای سنگین، برخی ورزشها چون وزنهبرداری، خم و راستشدن زیاد، بلندکردن اجسام سنگین، نشستن طولانیمدت و بهدنبال آن ضعف عضلات، زایمانهای مکرر و افزایش وزن میتواند در ابتلا به دیسک کمر بسیار موثر باشد.
دیسک کمر از دردهای مزمنی است که بیش از ۶۰ درصد افراد جامعه و بخصوص زنان شاغلی را که پشتمیزنشین هستند، گرفتار میکند. بیماری دیسک کمر سن خاصی ندارد و میتوان زمان شروع آن را از هجده سالگی ذکر کرد.
جالب است بدانید در میان ورزشکاران؛ اسبسواران، بازیکنان فوتبال، ژیمناستیککاران، کشتیگیران و وزنهبرداران بیش از دیگران گرفتار بیماری دیسک کمر میشوند.
دیسک کمر و نشستن و راه رفتن همراه با درد
تغییر موقعیت و جابهجایی ناگهانی هنگام بلندشدن از خواب، راهرفتن و نشستن طولانی با درد بسیار زیاد در مبتلایان به دیسک کمر همراه است.از سوی دیگر با استراحت و دراز کشیدن، درد ناشی از دیسک کمر تا اندازهای تخفیف پیدا میکند، اما از بین نمیرود. همچنین این افراد در اندامهای تحتانی چون پا احساس سوزش دارند.
درمان دیسک کمر خفیف
درصد زیادی از مبتلایان به دیسک کمر خفیف برای درمان دیسک کمر به عمل جراحی نیازی ندارند و با تغییر الگوی زندگی و انجام تمرینات ورزشی و به کارگیری دستگاهها و وسایل کمکی و روشهای موجود در حیطه تخصصی طب فیزیکی و توانبخشی بهبود مییابند و همچنین:
آموزشهای شغلی و جلوگیری از نشستن مداوم و طولانی مدتو تقویت عضلات کمر از طریق انجام ورزشهای خاص به از بین رفتن دردهای ناشی از دیسک کمر خفیف و ترمیم آن بسیار کمک میکند.
در مرکزجامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی از بهترین و پیشرفته ترین روش ها و توسط بهترین متخصص درمان دیسک کمر برای درمان کلیه بیماران عزیز از جمله مبتلایان به دیسک کمر استفاده می شود.
-
اطلاعات بیشتر….
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید.
مطالعه مقاله یوگا و دیسک کمر
مطالعه مقاله طرز خوابیدن مبتلایان به دیسک کمر
مطالعه مقاله خطرات دیسک کمر
منبع : بولتن نیوز