تاریخ ۴ آذر ۱۴۰۲
در درمان کمردرد ابتدا لازم است که علت واقعی کمر درد شناخته شود. برای شناسایی علت واقعی کمر درد باید از علایم فیزیکی و بالینی یاری جست.
کمردرد ساده معمولاً هنگام ایستادن زیاد یا حرکات ستون مهره ها و یا فشاری وارد بر ستون مهره ها شدت می یابد و هنگام استراحت در رختخواب با تکیه بر چیزی کم می شود. اما اگر کمردرد مربوط به دیسک بین مهره ها و یا درد کلیه ها و یا مشکل روده ها ویا ناشی از هیجان و استرس باشد در حال استراحت نیز تخفیف حاصل نمی شود و کمر درد کماکان به قوت خود باقی می ماند.
البته در درمان کلیه ی حالات کمردرد، زیر نظر بودن پزشک متخصص درمان کمردرد (متخصص طب فیزیکی و توانبخشی) توصیه می شود.
جدا از درمان خصوصی یک سری نکات در درمان کمردرد نیز به صورت عمومی وجود دارد که به آن ها اشاره می شود:
برای درمان کمردرد، بیمار باید در یک سطح سفت و پشتیبان مثل روی یک پتو استراحت کند. اگر کمردرد شدید است، میتوان سر را کمی بالاتر از بدن قرار داد و با قرار دادن یک بالشتک زیر زانوها، زانوها را به حالت خم درآورد.
بوسیله ی کیسه آب گرم و یا گرم کننده های الکترونیکی که به همین منظور وجود دارند موضع درد را گرم نگه دارند. اگر اسپاسم با گرفتگی عضلات کمر مشاهده می شود می توان برای درمان کمردرد از داروهای گیاهی و یا شیمیایی که برای شل کردن عضلات توصیه می شود استفاده نمود.
اگر آثار هیجان و استرس مشاهده می شود می توان برای درمان کمردرد از داروهای گیاهی و یا شیمیایی که برای شل کردن عضلات توصیه می شود استفاده نمود. میتوان از داروهای آرامبخش مانند فرنجمشک، گل گاوزبان و شاهدانه برای درمان کمردرد استفاده کرد. اگر کمردرد به عنوان یکی از علائم روماتیسم یا بیماری مفصلی باشد، در این موارد نیاز به درمان کلی وجود دارد. مصرف عصاره پیاز عنصرل، ترکیب آن با آبغوره یا روغن کنجد، میتواند برای کمردرد در این شرایط مفید باشد. همچنین، برای افراد مبتلا به کمردرد، توصیه نمیشود که غذاهای رطوبتی مصرف کنند، در آب سرد قرار بگیرند یا با هوای سرد در تماس باشند.
درمان کمردردهای حاد و مزمن
درمان کمردردهای حاد و مزمن ممکن است به شکلها و روشهای مختلفی انجام شود. درمان حاد کمردرد معمولاً شامل مراقبتهای خود در خانه و دریافت درمانهای مقطعی میشود. مراقبتهای خود در خانه شامل استراحت در تخت یا روی سطح سفت، استفاده از پتوها و بالشتکهای مناسب برای حمایت از کمر، استفاده از یخ یا گرماکار در محل درد، و مصرف داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) میشود.
اما برای درمان کمردردهای مزمن، روشهای گستردهتری در نظر گرفته میشود. این شامل ترکیب درمانهای غیردارویی و دارویی است. درمانهای غیردارویی شامل فیزیوتراپی، تمرینات تقویتی و انعطافپذیری، ماساژ، طب سوزنی (آکوپانکچر)، استفاده از روشهای آموزشی مثل تکنیکهای تنفسی و رواندرمانی میشود.
علاوه بر این، در صورت نیاز، ممکن است پزشک داروهای مختلف را تجویز کند. این داروها ممکن است شامل ضد التهابهای غیراستروئیدی، آنتیدپرسانتها، آنتیتشنجیها و مرخصکنندههای عضلانی باشند. در برخی موارد، درمانهای تزریقی مانند تزریق استروئیدها یا کمپرسیون ریشه عصبی نیز استفاده میشود.
مهمترین نکته در درمان کمردردهای مزمن، تعامل و همکاری بیمار با تیم درمانی متخصص است. پزشک، فیزیوتراپیست، متخصص روانشناسی و سایر متخصصان ممکن است در تشخیص و درمان بیمار همکاری کنند تا برنامه درمانی مناسب و شخصیسازی شده برای کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی بیمار تدوین شود.
استفاده از داروهای مسکن نظیر ایپوپروفن و استامینوفن و درمان کمردرد
استراحت کوتاه مدت در بستر بر روی تخت صاف به مدت ۴۸ ساعت و درمان کمردرد
– قرار دادن کیسه ی یخ یا کیسه ی آب گرم بر پشت و قرار گرفتن زیر جریان داغ آب و درمان کمردرد
– انجام حرکات فیزیوتراپی کمر زیر نظر پزشک متخصص درمان کمردرد (متخصص طب فیزیکی و توانبخشی)در صورت بهبود نیافتن کمردرد پس از گذشت ۶-۴ هفته از بروز درد و درمان کمردرد
– تقویت بدن و حفظ تناسب اندام و درمان کمردرد
کاهش فشارهای وارده بر ستون فقرات و درمان کمردرد
– درمان کمردرد با انجام عمل جراحی جهت کاهش و یا بر طرف نمودن فشار وارده بر عصب سیاتیک
در مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی از بهترین , پیشرفته ترین , جدید ترین روش ها و توسط بهترین متخصص درمان کمر درد (بهترین متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان) برای درمان کلیه بیماران مبتلا به کمر درد استفاده می شود
-
اطلاعات بیشتر….
جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید