آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

تغذیه در کمردرد

he1317

تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷

7099_orig

کمر درد یکی از شایعترین علل مراجعه بیماران به مراکز درمانی می باشد بطوریکه بعد از سرماخوردگی و ضربه های کوچک، شایعترین بیماری در انسان است.

 بیش از ۹۰درصد  افراد  در طول زندگی حداقل یکبار دچار کمردرد می شوند. و بیش از ۵۰ درصد  از افراد بیش از یک مرتبه دچار کمردرد می شوند.

علل بسیار متفاوتی می توانند سبب ایجاد کمر درد شوند. تقریبا” در ۸۵ درصد از افرادی که برای کمر درد معاینه و بررسی می شوند علت خاصی پیدا نمی شود.

بیش از ۹۰ درصد  افرادی که دچار کمر درد می شوند طی ۲ ماه بهبود می یابند.

طبق آمار مختلف، کمردرد، در بین بیماری هایی که باعث از کارافتادگی، ناتوانی از کار و مرخصی ناشی از آن در افراد زیر ۴۵ سال می گردند، مقام اول را دارد.

تغذیه در کمردرد

موادغذایی ارتباط مستقیمی در توانمند کردن عضلات اطراف ستون فقرات و عضلات ناحیه کمر دارد و نرسیدن مواد مغذی به بدن، مهمترین عامل شیوع کمردرد است.

استفاده از پروتوئین ها می تواند نقش بسیار مفیدی در تقویت عضلات داشته باشد به طوریکه افرادی که از منابع پروتوئین مانند لبنیات، گوشت و حبوبات استفاده نمی‌کنند، توانمندی عضلات‌شان بسیار پایین است.

آنتی اکسیدان های موجود در سبزیجات و میوه ها نیز عملکرد عضلات را قوی می کنند و باعث پیشگیری از کمردرد می شوند، زیرا عضلات عمدتا برای سوختشان از اسیدهای چرب استفاده می‌کنند و به همین دلیل لزوم مصرف آنتی‌اکسیدان‌ها افزایش پیدا می‌کند.

he1317

ویتامین C در مرکبات و فلفل دلمه‌ای به مقدار فراوانی یافت می‌شود و پیش‌ساز ویتامین A در انواع سبزی‌ها و میوه‌های زرد، نارنجی و قرمز رنگ وجود دارد، ضروری است مصرف این مواد در رژیم غذایی روزانه‌ افراد مبتلا به کمردرد  گنجانده شود.

نوع چربی‌ای که مصرف می‌شود نیز در پیشگیری یا تشدید کمردرد موثر است، هر چقدر اسیدچرب رژیم غذایی اشباع‌تر باشد، عضلات نسبت به اکسیداسیون حساس‌تر و نسبت به حرکات ناگهانی ضعیف‌تر عمل می‌کند.

توصیه می‌شود که  برای پیشگیری از کمردرد در رژیم غذایی روزانه ترجیحا به جای مصرف گوشت‌های پرچربی مانند گاو و گوسفند بیشتر از گوشت‌های سفید استفاده شود تا از بروز این اسپاسم‌های ناگهانی جلوگیری شود..

ماهی ، روغن ماهی ، آجیل و دانه های خوراکی مثل بادام و گردو و بادام زمینی ، سویا و سایر حبوبات ، سیب زمینی و غذاهای تهیه شده از جو برای کاهش کمردرد هستند

  • اطلاعات بیشتر….

جهت کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید

مطالعه مقاله بهترین درمان کمردرد

مطالعه مقاله کمردرد صبحگاهی

مطالعه مقاله کمردرد عصبی چیست

مقالات مرتبط

علل کمردرد

تاریخ ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ کمردرد یکی از شایعترین بیماری های

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ