آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

بیماری پارکینسون علل، نشانه ها و روشهای درمانی

بیماری پارکینسون, درمان بیماری پارکینسون, علایم شایع بیماری پارکینسون

تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

بیماری پارکینسون (Parkinson’s Disease یا PD) برای اولین بار توسط دانشمند بریتانیایی دکترجیمز پارکینسون (James Parkinson) در سال ۱۸۱۷ میلادی توصیف شد او نام این بیماری را “فلج‌لرزان” نامید که امروزه آن را تحت عنوان بیماری پارکینسون می‌شناسند.

تعریف

بیماری پارکینسون اختلالی پیش رونده در سیستم عصبی است که روی حرکات بدن تاثیر می گذارد. این مشکل به طور تدریجی ایجاد می شود و معمولاً با یک لرزش قابل توجه در فقط یکی از دستان شروع می شود. بااینکه لرزش دست می تواند یکی از متداولترین علائم بیماری پارکینسون باشد، این اختلال معمولاً موجب کند شدن حرکات بدن می شود.

خانواده و دوستان ممکن است متوجه شوند که صورت فرد هیچ حالتی نشان نمی دهد و دستان او حین راه رفتن تاب نمی خورد. صحبت کردن فرد آرام و نامفهوم می شود. علائم بیماری پارکینسون با پیشرفت بیماری بدتر می شود.

بااینکه هیچ درمانی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد، انواع داروهای مختلفی برای درمان علائم آن وجود دارد. در برخی موارد، پزشک ممکن است جراحی را تجویز کند.

علایم شایع

لرزش ، به خصوص در حالت عدم حرکت اندام
سفتی عضلانی و کندی حرکت در کل بدن
راه رفتن نامتناسب به حالتی که پاها به زمین کشیده می شوند و فاصله پاها از هم بیشتر از حالت طبیعی است .
قامت خمیده
از بین رفتن حالت چهره
تغییرات صدا؛ صدا ضعیف و بم می شود.
اختلال بلع ، آبریزش دهان
توانایی ذهنی تا مراحل پیشرفته بدون تغییر می ماند و در مراحل پیشرفته به آهستگی کاهش می یابد.
افسردگی ، عصبی بودن

درمان

بیماری پارکینسون هیچ درمانی ندارد اما داروهایی را می توان برای بهبودی علائم بیماری تجویز کرد و در برخی موارد جراحی هم می تواند موثر باشد. پزشک از فرد می خواهد که تغییراتی در سبک زندگی خود به وجود آورد مثل استفاده از تن درمانی، داشتن یک رژیم غذایی سالم و ورزش کردن و استفاده از داروهای تجویز شده.

ورزش درمانی

ورزش برای سلامت عمومی بدن بسیار مهم است اما برای حفظ عملکرد در بیماری پارکینسون نقش حیاتی دارد. ورزش درمانی برای این بیماران توصیه می شود و می تواند به بهبود تحرک، دامنه حرکت و عضلات آنها کمک کند. گرچه برخی ورزش های خاص نمی تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کند اما حفظ قوا و چابکی عضلات می تواند به مقابله با گرایشات پیشرونده این بیماری کمک کرده و احساس اعتماد به نفس و توانایی بیشتری به شما بدهد. یک متخصص ورزش درمانی برای بهبود راه رفتن و تعادل شما نیز رویتان کار می کند. متخصص گفتار درمانی هم می تواند مشکلات مربوط به حرف زدن و بلعیدن غذا را بهبود بخشد.

رژیم غذایی سالم

باید رژیم غذایی متوازن که حاوی مقدار کافی میوه  سبزیجات و حبوبات کامل باشد داشته باشید. این موادغذایی سرشار از فیبر هستند که بسیار برای جلوگیری از یبوست ناشی از بیماری پارکینسون مفید هستند. داشتن یک رژیم غذایی متعادل همچنین موادمغذی مثل اسیدهای چرب امگا ۳ که برای بیماران پارکینسونی مفید است را فراهم می آورد.

اگر می خواهید از مکمل های فیبر استفاده کنید دقت کنید که حتماً کم کم آن را با بدنتان آشنا کنید و روزانه به میزان کافی آب بنوشید. درغیر اینصورت یبوست شما بدتر می شود. اگر متوجه شدید که مصرف فیبر علائم شما را بهتر می کند، آنرا به طور منظم استفاده کنید.

 منبع: مردمان سایت پزشکان بدون مرز

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ