تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
از قدیم اعتقاد براین بوده که شکستن قولنج انگشتان میتواند باعث آرتروز زودرس شود یا این که مفصلی که این عمل در آن انجام میشود مستعد آرتروز زودرس می شود چرا که بافت نرم اطراف مفصل، دچار کشیدگی میشود و به دنبال آن به عنوان یک واکنش دفاعی هم، لبههای استخوان رشد میکنند و در اطراف آن مفصل، حالتی شبیه آرتروز ایجاد میکنند.
به همین خاطر هم بزرگان فامیل و هم پزشکان از قدیمالایام میگفتند که شکستن قولنج فقط یکی دو بار در روز و آن هم برای رفع خستگی مجاز است و اگر افراد عادت به انجام این عمل به طور مکرر در طول زمان داشته باشند این عمل تهدیدی برای سلامت آنان مفصل محسوب میشود.
اخیراً مقالاتی دیده شده که عنوان میکند این عمل آسیب قابل توجهی به مفاصل نمیزند اما احتیاط شرط عقل است و بهتر است افراد یکی دو بار بیشتر در طول روز این کار را انجام ندهند.
به افرادی که عادت به این کار دارند توصیه می شود تا با انجام ورزشهای کششی، عضلات و مفاصل را ورزش داده تا احساس نیاز به این کار و شکستن مفاصل به تدریج در آنها از بین برود.
تا چه حد شکستن قولنج رفع خستگی میکند:
این کار در فرد احساس آرامش ایجاد میکند چرا که حبابی که درون کپسول مفصل ایجاد میشود یک مقدار فشار ایجاد کرده و آن افزایش فشار و کشیدگی در کپسول، باعث خستگی میشود که به دنبال شکستن قولنج انگشتان، این حباب بزرگ میشکند که در نتیجه فشار داخل کپسول کمتر میشود و فرد احساس آرامش بیشتری میکند.
منبع : پایگاه خبری سلامت