تاریخ ۲۹ آبان ۱۴۰۲
دردهای ناحیه کمر و پاها، یکی از مشکلات شایع در افراد، به ویژه در سنین بالای ۴۰ سال است و در بیشتر موارد، منجر به ناتوانی شغلی و ناراحتی روحی و جسمی میشود.
دیسک، بالشتکهایی غضروفی هستند که پر از مایعات هستند و خاصیت ضربهگیری و ممانعت از کشش زیاد روی مهرهها را دارا میباشند. آنها در بین استخوانهای ستون مهره قرار دارند و همچنین از انعطاف پذیری برخوردارند.
هر دیسک دارای هسته ای مایع و ژله ای است که پوشش حلقه ای و تعدادی رشته ، آن را محاصره کرده است و این حلقه در ناحیۀ پشت و اطراف دیسک ضعیف تر است و در اثر ضربه و فشار زیاد دچار بروز فتق دیسک کمر و برآمدگی و فشار بر روی اعصاب ستون مهره ها می شود.
علل دیسک کمر
از علل بروز دیسک کمر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-چاقی و دیسک کمر
-برداشتن اشیاء سنگین از زمین و دیسک کمر
– نشستن نامناسب روی زمین و صندلی و دیسک کمر
– نامناسب نشستن روی صندلی اتومبیل هنگام رانندگی و دیسک کمر
– ایستادن در حالت نامناسب و دیسک کمر
-جای خواب نامناسب و دیسک کمر
-ورزش نکردن و ضعف ستون اسکلتی و دیسک کمر
-خم شدن و کش آمدن ناصحیح و دیسک کمر
-تصادفات و سقوط و دیسک کمر
– فعالیت جسمانی زیاد وناجور و دیسک کمر
– ناهنجاری های مادرزادی و دیسک کمر
-بارداری و دیسک کمر
-عفونت ها و دیسک کمر
-سرطان ها و دیسک کمر
-فشارهای روحی و عصبی و دیسک کمر
سیاه شدن دیسک کمر
مقدار زیادی آب درون یک دیسک وجود دارد که با گذشت زمان کاهش مییابد. ایستادن طولانی مدت نیز باعث کم شدن آب در دیسک میشود. این پدیده در ام آر آی قابل مشاهده است. برخی از این دیسکها درد دارند، اما بیشتر آنها بدون علامت هستند و اهمیت بالینی ندارند. سیاه شدن دیسک کمر به هیچ وجه نشانهای برای نیاز به جراحی نیست.
-
بازدید کنندگان گرامی
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره هر یک از مقالات زیر، شما میتوانید بر روی لینکهای آنها کلیک کنید و مقاله مورد نظر را مطالعه کنید.
منبع : سه نسل دکتر رئیسی و احدی