آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

تعویض مفصل زانو

مفصل زانو

تاریخ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۹

مفصل زانو
تعویضمفصل زانو

در مواقعی که به علت آسیب های زانو این مفصل تخریب شده است، دردهای شدیدی در آن ایجاد میشود که ممکن است فرد را حتی از فعالیت های ساده ای نظیر بالا رفتن از پله و یا راه رفتن دور کند. درد حتی ممکن است در هنگام نشستن و خوابیدن هم وجود داشته باشد. اگر استفاده از دارو، تغییر سطح فعالیت های روزمره زندگی و استفاده از عصا هم نتواند کمکی به کاهش مشکلات بیمار بکند معمولاً آخرین اقدام تعویض مفصل زانو است.

تعویض سطوح مفصلی میتواند مشکل درد زانو و تغییر شکل آنرا حل کند و بیمار را به فعالیت های روزمره برگرداند. اولین تعویض مفصل زانو در سال ۱۹۶۸ انجام شد. بعد از آن بتدریج تکنیک های عمل جراحی بهتر شده و مفاصل مصنوعی بهتری هم ساخته شد. امروزه هر سال بیش از یک میلیون عمل جراحی تعویض مفصل زانو در دنیا انجام میشود.

آناتومی مفصل زانو

 زانو بزرگترین مفصل بدن است. این مفصل از کنار هم قرار گرفتن سه استخوان تشکیل شده است. قسمت پایینی استخوان ران، قسمت بالایی استخوان ساق و استخوان کشکک. قسمت انتهای پایینی ران روی ساق حرکات لولایی دارد و کشکک در فرورفتگی شیار مانند پهنی که در جلوی انتهای پایینی ران قرار دارد میتواند به طرف بالا و پایین حرکت کند.

در قسمت هایی که این سه استخوان با یکدیگر تماس دارند سطح آنها پوشیده از غضروف است و همین سطح لغزنده موجب میشود که این سه استخوان به راحتی روی یکدیگر حرکت کنند. همچنین داخل مفصل زانو مایع غلیظ و لزجی به نام مایع مفصلی یا مایع سینوویال وجود دارد که روی غضروف ها را لیز میکند و موجب تسهیل بیشتر حرکت مفصل میگردد.

زانو دارای ۴ رباط مختلف است که ممکن است دچار آسیب‌دیدگی شوند. آسیب‌دیدگی رباط زانو ممکن است به صورت کشیدگی ریاط یا پارگی آن باشد. پارگی رباط می‌تواند به صورت جزئی و یا کامل باشد. آسیب‌دیدگی رباط‌های زانو عموما باعث بروز درد، تورم، حساسیت به لمس زانو، کبودی و محدودیت حرکتی زانو می‌شود. همچنین ممکن است شما در زانوی خود احساس عدم ثبات داشته باشید و به حالت لنگان راه بروید. رباط صلیبی شامل رباط متقاطع قدامی ‌یا ACL و رباط متقاطع خلفی یا PCL می باشد. رباط‌های ACL و PCL دو رباط مورب هستند که به صورت ضربدری از روی یکدیگر عبور می‌کنند و به همین خاطر به آن‌ها رباط‌های ضربدری نیز گفته می‌شود. در صورتی که آسیب‌دیدگی و پارگی رباط صلیبی رخ دهد و در حدی شدید باشد که هیچ‌یک از روش‌های درمانی دیگر موثر نباشند، انجام جراحی تجویز می‌شود.

منبع : ایران ارتوپد

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ