آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

ارتباط چاقی و کمردرد

Capture-Normal4

تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷

Capture-Normal4

بسیاری می دانند که چاقی ارتباط مستقیمی با بیماری های قلبی، دیابت، افزایش فشار خون و سرطان های دستگاه گوارش دارد. امروزه مشخص شده که چاقی می تواند بطور نزدیکی با علائم بیماری های پوکی استخوان، آرتروز، روماتیسم مفصلی، تنگی کانال نخاعی و اسپوندیلولیستزی ارتباط داشته باشد و این بیماری ها همگی می توانند موجب کمردرد شوند.

یکی از وظایف ستون مهره انتقال وزن تنه از طریق لگن به اندام تحتانی و سپس زمین است و این طبیعی است که با افزایش وزن تنه نیروهای بزرگتری از این ساختمان عبور کند. این نیروها می توانند بتدریج سبب اختلال در کارکرد آن و بعد از مدتی بروز آسیب های ماندگار و تخریب در ساختارهای تشکیل دهنده ستون مهره شود.

ارتباط چاقی و کمردرد

چاقی و افزایش وزن می تواند با مکانیسم های مختلفی موجب کمردرد شود. مهمترین ان ها عبارتند از

 با افزایش وزن میزان زیادی چربی در شکم تجمع پیدا می کند. شکم بزرگ موجب می شود گودی کمر بیشتر شده و لگن به سمت چلو بچرخد. این افزایش تقعر در ستون مهره کمری موجب وارد شدن فشار بیش از حد به دیسک بین مهره ای و مفاصل بین مهره ها می شود.

پایین ستون مهره یعنی ناحیه کمر بیشترین تاثیر را از افزایش وزن می پذیرد. وزن زیاد تنه در این محل می تواند موجب فشار بیش ار حد به مهره ها شود. این فشار بتدریج موجب خراب شدن دیسک بین مهره ها می گردد. این آسیب و خرابی در دیسک کم کم موجب چروکیده شدن و کاهش ارتفاع دیسک شده و در نتیجه مهره ها به هم نزدیک تر می شوند.

نزدیکی مهره ها به هم موجب افزایش فشار به مفصل بین مهره ها می شود. به این مفاصل فاست Facet joints می گویند. فشار بیش از حد به مفاصل فاست بتدریج موجب بروز آرتروز و ساییدگی در آن ها شده و که نتیجه آن ها درد است.

خرابی دیسک بین مهره ای زمینه را برای افزایش احتمال بروز فتق دیسک بین مهره ای افزایش می دهد.

 در افراد چاق به علت فشارهای زیادی که به مهره ها وارد می شود بافت های اطراف دچار التهاب می شوند. یکی از واکنش های بدن به این التهاب تولید بافت همبندی و استخوان اضافه است. این بافت های اضافی در اطراف نخاع می توانند فضای کانال نخاعی را کم کرده و در نتیجه موجب بروز بیماری تنگی کانال نخاعی شوند.

در افراد چاق احتمال بروز اسپوندیلولیستزی یا سر خوردن مهره ها هم بیشتر می شود.

افراد چاق فعالیت های فیزیکی کمتری دارند. این کم تحرکی بتدریج می تواند موجب ضعف عضلات ستون مهره و شکم شود. ضعیف شدن این عضلات از مهمترین علل شناخته شده در بروز کمردرد در افراد چاق است.

برای آشنایی با بهترین درمان کمردرد بر روی لینک کلیک کنید

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ