آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

کج گردنی

5a9b73af16e998c9c376e619bcd69a7etorticollis

تاریخ ۱۴ اسفند ۱۴۰۲

کج گردنی یک ناهنجاری است که در ناحیه‌ی ستون مهره‌های گردن به وجود می‌آید. این ناهنجاری معمولاً بعد از تولد یا در زمان بلوغ ظاهر می‌شود و می‌تواند به شکل انحراف جانبی ستون مهره‌های گردن نمایان شود. علت دقیق ایجاد کج گردنی مشخص نیست، اما عوامل مختلفی از جمله ضربه‌ها، فعالیت‌هایی که به مهره‌های گردن فشار وارد می‌کنند، سابقه خانوادگی، زمینه‌ی ارثی، تروماهای حاد و عکس‌العمل مخالف در برابر داروها می‌توانند نقش داشته باشند. این بیماری در اکثر موارد در کودکان بین ۶ ماهگی تا ۳ سالگی و در بزرگسالان بین سنین ۳ تا ۶۰ سالگی دیده می‌شود. تخمین زده می‌شود که حدود ۳ نفر از هر ۱۰,۰۰۰ نفر کج گردنی دارند.

علل بروز کج گردنی

مهم ترین علل بروز کج گردنی عبارت اند از:

۱-انقباضات تند و تیز و ناگهانی

انقباضات ناگهانی و شدید اغلب پس از یک تصادف کوچک یا در پی یک حمله التهاب روماتیسمی شدید رخ می‌دهند، یا به طور کلی هنگام بیدار شدن از خواب یا در اثر اعمال زور شدید بر روی عضلات گردن اتفاق می‌افتد. این انقباضات شامل انقباضات ناارادی در عضلات گردن، چرخش‌های ناگهانی و غیرقابل کنترل و ناهنجاری در حرکت گردن هستند.

۲-عوامل مادرزادی ایجاد کج گردنی

علت کج گردنی مادرزادی به طور دقیق مشخص نشده است، اما چندین نظریه در این مورد وجود دارد. این نظریه‌ها شامل آسیب به گردن فرد در طی انجام روند زایمان، وجود رگهای خونی غیرنرمال و جریان خون غیرنرمال در جنین، احتمال قرارگیری نامناسب گردن جنین در رحم مادر که باعث فشار به ناحیه‌ی گردن می‌شود و کج گردنی ایجاد می‌کند، احتمالاً ضربه‌های درون رحم که باعث خونریزی درون عضله و تشکیل بافت زخم می‌شود و در نتیجه کوتاهی عضلات گردنی را ایجاد می‌کند، و ضربه‌های هنگام زایمان و کشیده شدن گردن به دلیل اینکه بیش از ۵۰% کودکان مبتلا به این عارضه با زایمان سخت به دنیا می‌آیند.

 ۳– عوامل اکتسابی ایجاد کج گردنی

۱-فلج یا کوتاهی عضله استرنو کلایدو ماستوئید در یک طرف باعث  ایجادناهنجاری کج گردنی در افراد می شود.
۲-ضربه های وارد بر گردن باعث خونریزی در عضله جناغی چنبری پستانی می شود که مانند خونریزی در سایر نقاط بدن تشکیل می شود و به بافت جوشگاهی اسکار تبدیل می شود. وجود این بافت باعث کوتاهی عضله شده و منجر به کج گردنی می شود.
۳- علل دیگر مثل ضربه های وارد شده به ستون مهره ای گردنی به علت سوختگی پوستی یا پارگی دیسک بین مهره ای، آدنی های چرکی و سایر عفونت­های گردن، سل ستون مهره ای گردنی و انقباض یک طرفه عضله جناغی چنبری پستانی به دلایل مختلف است.
۴- نگهداری سر در وضعیت بد یا نامناسب به مدت طولانی (مثلاً هنگام مطالعه و انجام شغل هایی مثل ارایشگری و خیاطی)
۵- ضعف شنوائی و بینائی به گونه ای که فرد برای بهتر شنیدن یا بهتر دیدن به طور ناخود آگاه گردن خود را کج می کند.
۶-تومورها : وجود تومور در نواحی مختلف بدن می تواند عارضه ی کج گردنی را در افراد به وجود بیاورد.
۷- بیماری های دیسک گردنی: نیمه دررفتگی و فتق دار شدن دیسک بین مهره ای گردنی نیز می تواند باعث کج گردنی می شود.
۸-داروها : مصرف برخی از داروها ممکن است در ناحیه ی ستون مهره های گردن تاثیر مخرب گذاشته و مشکل کج گردنی را به وجود بیاورد.
۹- وجود استرس ها و ناراحتی ها در برخی افراد و وجود مشکلات روحی در برخی موارد در ایجاد کج گردنی موثر هستند.

خواننده گرامی ، پیشنهاد می شود مطالب زیر را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه کج گردنی مطالعه فرمایید.

۱-درمان کج گردنی

۲-ورزش های درمان کج گردنی

مقالات مرتبط

درد قوزک پا, آسیب دیدگی قوزک پا, درمان درد قوزک پا

درد قوزک پا

تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ شایع‌ترین آسیب‌دیدگی‌ها ناشی از چرخاندن قوزک

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ