تاریخ ۴ آذر ۱۴۰۲
کجگردنی یک بیماری نادر در ناحیه گردن است که اغلب به دلایل مادرزادی و وراثتی در کودکی و یا نتیجهی برخی از بیماریها در بزرگسالی در افراد بروز میکند. این بیماری معمولاً با درمانهای پیشگیرانه و بدون نیاز به جراحی قابل درمان است. برای درمان کجگردنی، پزشک متخصص در ابتدا به فرد مبتلا تعدادی حرکت ورزشی کششی و تقویتی را آموزش میدهد. اگر این حرکات ورزشی به درستی توسط بیمار انجام شوند، میتوانند به درمان کجگردنی در فرد کمک کنند.
تمرینات ورزشی کششی درمان کج گردنی
تمرینات کششی نقش مهمی در درمان عارضه ی کج گردنی دارندو انجام انها بدین صورت می باشد:
۱- در وضعیت ایستاده یا نشسته سر را به سمت محور بدن و در راستای ستون بدن نگه داشته و تلاش شود تا عضله سمت کوتاه شده ،کشش یابد
۲-کف دست را به کنار سر در طرفی که که عضله کوتاه شده ،گذاشته و کوشید تا سر را به طرف مخالف فشارداده شود.تنها مقاومت موجود مقاومت عضله کوتاه شده است
۳-در وضعیت خوابیده به پهلو قرار گرفته به گونه ای که سر از لبه تخت بیرون بیاید(بدون تماس با لبه تخت)حالا سر را رها کرده تا با استفاده از نیروی جاذبه زمین عضله کوتاه شده کشش یابد.
تمرینات ورزشی تقویتی درمان کج گردنی
تمرینات تقویتی برای درمان کجگردنی به شرح زیر است:
- قرار دادن کف دست خود در پهلوی سر در سمتی که عضله کش آسیب دیده است، تا مقاومتی ایجاد شود. سپس با فشار سر به دست، تلاش کنید تا سر خود را به سمت شانه نزدیک کنید.
- در حالت خوابیده و با قرار گرفتن پهلو در سمتی که عضله کوتاه شده است، بدون اتکا به سر، تلاش کنید سر خود را در برابر جاذبه زمین بالا ببرید و به سمت شانه نزدیک کنید (استفاده از نیروی جاذبه).
- با قرار دادن پهلوی سر در توپ معلق در فضا، توپ را حرکت دهید. این حرکت باید در سمت عضله کش آسیب دیده انجام شود و حرکت باید از ناحیه گردن صورت گیرد، نه از تنه.
توصیه میشود قبل از انجام هر یک از این تمرینات، با پزشک معالج خود مشورت کنید و دستورات و راههای صحیح انجام آنها را به دقت دنبال کنید. همچنین، در صورت بروز هرگونه ناراحتی یا تغییرات غیرمعمول در حین انجام تمرینات، به پزشک خود اطلاع دهید.