تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
اگر ناگهان دچار کمردرد گشتید که درد آن به انتهای کمر، پشت ران و ساق پایتان انتشار پیدا کرد، به احتمال زیاد دچار بیماریای به نام سیاتیک شدهاید. به بیان دیگر ضایعات عصب سیاتیک در اثر آسیب به عصبی به وجود میآید که از مهرههای کمر خارج میشود و عضلات و اعصاب نگهدارنده ستون فقرات و بخصوص ناحیه کمر را تحت کنترل دارد روند عصب سیاتیک است.
علائم سیاتیک
درد سیاتیک بسیار گسترده است و ممکن است طول یک پا و یا انگشتان پا را درگیر کند.
– احساس گزگز خفیف، درد خفیف و یا احساس سوزش. در برخی افراد مبتلا به سیاتیک، این درد آنقدر شدید است که شخص را از فعالیت روزانه باز می دارد.
– در اغلب مواقع، درد سیاتیک در یک طرف بدن می باشد.
– برخی افراد مبتلا به سیاتیک دارای دردی کشنده در یکی از پاها و یا مفصل ران و همچنین بی حسی در پای دیگر می باشند. درد و بی حسی ممکن است در پشت ساق پا، پشت زانو و یا در کف پا نیز احساس شود.
– پای دچار سیاتیک ضعیف می باشد.
– در ابتدا درد سیاتیک آرام است و با گذشت زمان و در اثر عوامل زیر بدتر می شود:
بعد از ایستادن و نشستن، در شب، هنگام عطسه کردن و سرفه کردن و خندیدن، هنگامی که به پشت خم می شوید و یا به مدت طولانی راه می روید و یا اگر دچار تنگی کانال نخاع باشید.
– درد سیاتیک بیشتر با کرختی یا ضعف پاها همراه است.
– درد سیاتیک باعث محدودیت حرکت بیمار میشود و با تغییر وضع از خوابیده به ایستاده، درد ناشی از آن تشدید میشود و البته تشخیص قطعی آن و اینکه مربوط به عنصر نگهدارنده یا دیسک بین مهرهای است، با متخصص و انجام آزمایشات تشخیصی است.
ورزش درمانی سیاتیک
قبل از انجام هرگونه تمرینات ورزشی سیاتیک حتما با پزشک متخصص طب فیزیکی و توانبخشی مشورت کنید
رفع درد سیاتیک با کشش پشت ( کشش عضلات پشت)
برای درمان سیاتیک به پشت دراز بکشید. دست ها زیر سر قرار بگیرد. زانوها را خم کنید و کف پاها را بر روی کف زمین قرار دهید. به آرامی زانوها را به یک طرف بچرخانید. در یک طرف ۱۰ ثانیه مکث کنید. حرکت را برای هر طرف ۳ بار انجام دهید.
توجه: زانوی بالایی باید دقیقا روی زانوی پایینی قرار بگیرد.
رفع درد سیاتیک با جهش ناگهانی عمیق ( کشش عضلات جلویی ران و شکم)
برای رفع درد سیاتیک بر روی یک پا زانو بزنید، پای دیگر در جلو باشد. زانو را از زمین بلند کنید، خط دید به سمت جلو باشد. حرکت را در ۳ ست ۵ تکراری برای هر طرف انجام دهید.
رفع درد سیاتیک با ایستاده با یک پا در جلو ( کشش جلو ران)
برای رفع درد سیاتیک با تکیه دادن دست بر روی یک وسیله خود را ثابت نگه دارید. یک پا از پشت خم کنید. حرکت را ۳ بار ۱۰ ثانیه ای برای هر طرف انجام دهید.
رفع درد سیاتیک با ایستاده با یک پا – پشت ( کشش عضلات پشت پا)
برای رفع درد سیاتیک خود را ثابت نگه دارید، سپس یک پا بر روی یک صندلی به طور کاملا مستقیم قرار دهید.پای دیگر را خم کنید تا عضلات همسترینگ کشیده شوند. حرکت را ۳ بار برای هر طرف انجام دهید.
رفع درد سیاتیک با نزدیک کردن زانو به سینه ( کشش عضلات کپل – لگن )
برای رفع درد سیاتیک به پشت بخوابید. یک پا را بگیرید و به آرامی به سمت سینه بکشید. حرکت را ۵بار برای هر طرف به مدت ۵ ثانیه انجام دهید.
-
خواننده گرامی :
- پیشنهاد می شود مطالب زیر را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه “سیاتیک” مطالعه فرمایید