آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

واریس پا در بارداری

pregnancy

تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷

pregnancy

طی ۹ ماه بارداری، شاید شما نیز این حس را پیدا کنید که پاهایتان سنگین است و بیماری واریس گرفته‌اید. خوشبختانه این ناراحتی نیز مانند بیشتر ناراحتی‌های دوران بارداری، موقتی و گذرا است.

بارداری سبب تغییر سریع ارگانیسم بدن مادر می‌شود. اولین اثر خطرات واریس در بارداری کند کردن جریان خون در رگ‌های ران‌ها و ساق پا است. به همین دلیل بسیاری از زنان از واریس پا شکایت می‌کنند. به مرور زمان که جنین بزرگ می‌شود، رحم بیش از پیش حجیم‌تر شده و رگ‌های لگن را تحت فشار قرار می‌دهد. این فشار به ویژه در وضعیت خوابیده بسیار بیشتر است و از حرکت یکنواخت خون در رگ‌ها جلوگیری می‌کند و در جلوگیری از پیشرفت واریس موثر است.

از سوی دیگر، طی ۹ ماه بارداری بعضی هورمون‌ها و به ویژه پروژسترون به مقدار بسیار زیادی تولید می‌شود تا بافت‌ها را نرم کند و رشد جنین در رحم و زایمان راحت‌تر صورت گیرد. این هورمون‌ها روی رگ‌های بدن نیز تاثیر می‌گذارند، آن ها را منبسط می‌کنند و دیواره‌های رگ‌ها را ضعیف‌تر می‌کندو به این ترتیب، جریان خون در رگ‌های پا کمی مختل می‌شود و باعث ایجاد علایم واریس می شود.

با این حال، تمامی زنان باردار در مقابل این‌گونه مشکلات و واریس یکسان نیستند. در این میان، عوامل وراثتی نیز دخیل بوده و احتمال بروز این‌گونه ناراحتی‌ها با بالاتر رفتن تعداد زایمان‌ها نیز افزایش می‌یابد. به طور معمول تنها ۱۰ تا ۲۰ درصد مادرانی که برای اولین بار باردار شده‌اند، دچار سنگینی و خستگی پاها می‌شوند ولی تقریبا ۴۰ درصد زنانی که برای چهارمین بار باردار شده‌اند، از این ناراحتی رنج می‌برند.

در ابتلا به واریس، عوامل دیگری مانند سابقه خانوادگی، چاقی و مدت زمان ایستادن نیز دخیل هستند که در هنگام  درمان واریس و ورم پا باید مدنظر قرار گیرد .

 کاهش واریس پا در دوران بارداری

اگر چه شیوه‌ای قطعی برای پیشگیری از این مشکل وجود ندارد، اما با رعایت مواردی می‌توان شدت آن را کاهش داد:

* واریس پا بر اثر اختلال در جریان خون رخ می‌دهد، از این رو زنان باردار باید سعی کنند تا جریان خون را در بدن خود بهبود بخشند. پیاده‌روی، شنا، انجام حرکات ایروبیک و … در کاهش واریس نقش مؤثری دارند.

*  با قراردادن پاها روی سطحی بلند (بالاتر از سطح قلب) جریان خون دوباره به سمت قلب باز می‌گردد و باعث پیشگیری از واریس پا می شود.

*  کش تنگ جوراب مانع از جریان خون در رگ‌های میانی پا می‌شود. از این رو برای پیشگیری از واریس کش جوراب باید گشاد باشد تا خون به راحتی در پاها جریان داشته باشد.

*  اگرچه ممکن است نشستن  چهار زانو برای مادر راحت باشد، اما باید توجه داشت که این وضعیت، فشار بیشتری را بر رگ‌ها وارد آورده و جریان خون را قطع می‌کند.

*  ایستادن طولانی مدت باعث می‌شود تا خون در پاها جمع شود و باعث ایجاد واریس می شود، اما در صورت حرکت دادن پاها، خون در پاها جریان پیدا می‌کند.

در موارد حاد، واریس باعث تشکیل لخته خون یا زخم در پاها می‌شود و گاهی نیز این مشکل با تب همراه است که در این صورت باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد.اگر چه به طور طبیعی طی چند ماه پس از زایمان این مشکل واریس از میان می‌رود، اما در صورت تداوم واریس می‌توان از روش‌های دارویی با تجویز پزشک بهره گرفت.

درمان واریس با لیزر

لیزر، یک پرتوی نوری بسیار متمرکز است. پزشک می‌تواند از لیزر واریس برای درمان رگ‌های واریسی استفاده کند. گرمای لیزر موجب سوزاندن رگ‌های واریسی شده، که این موضوع باعث تشکیل بافت اضافی(جای زخم)، بعد از بهبود زخم سوختگی می‌شود. این بافت اضافی در درمان واریس با لیزر  باعث بسته شدن رگ می‌شود و دیگر خون به رگ نمی‌رسد و در نتیجه این رگ از بین خواهد رفت. بعد از حدود یک یا دو سال، بافت مرده‌ی رگ به تدریج محو می‌شود. تقبل هزینه درمان واریس با لیزر و میزان موفقیت اولیه این روش ۹۸.۸ درصد است.

برای درمان واریس در دوران بارداری روش های دیگری ازجمله پوشیدن جوراب فشاری، بالا نگه داشتن پا و … نیز وجود دارد.

بازدید کنندگان گرامی

در صورت علاقه مند بودن به کسب اطلاعات  بیشت در رابطه با بهترین درمان واریس پا بر روی لینک زیر کلیک کرده و مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید

بهترین درمان واریس پا

منبع : ویستا   پرشین پرشیا

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ