یکی از شایعترین مشکلات در اشخاصی که مجبورند بنا به مقتضیات شغلی خود به مدت طولانی ایستاده کار کنند، با آن مواجه شده یا میشوند، نوعی اختلال در سیاهرگ است که به آن بیماری واریس گفته میشود.
«واریس» از ریشه یونانی ” واریکس ” به معنی پیچدار گرفته شده است. سیاهرگهای واریسی، سیاهرگهای پیچدار و متسعی هستند که در نزدیک سطح پوست تشکیل میشوند. احتمال واریسی شدن در همه سیاهرگها وجود دارد اما بیشترین مکان ابتلا اندامهای پایینی و پاها هستند.
روشهای درمانی قادرند پیشرفت و احساس ناراحتی ناشی از سیاهرگهای واریسی را کاهش دهند. در بعضی موارد برای اصلاح سیاهرگهای واریسی شدید عمل جراحی ضرورت مییابد.
انواع روش های درمان واریس پا
برخی از درمان های شایع واریس ( به منظور آشنائی شما )، عبارتند از:
درمان واریس پا با اسکلروتراپی
ماده محلولی که سیاهرگها را زخمی میکند به داخل سیاهرگهای واریسی کوچک یا متوسط تزریق میشود. فرآیند تشکیل بافت در محل زخم، سیاهرگهای گشاد را می بندد و خون آنها به سیاهرگهای سالم جریان می یابد.
درمان واریس پا با برداشت سرپایی سیاهرگ ها
در این روش سیاهرگهای واریسی کوچک با ایجاد تعدادی سوراخ کوچک در پوست برداشته میشوند. معمولا بیحسی موضعی کفایت میکند و اثر باقیمانده از جراحی ناچیز است.
جراحی اندوسکوپی سیاهرگ برای درمان واریس پا
یک لوله انعطافپذیر ( آندوسکوپ ) که دوربین ظریفی دارد وارد اندام پایینی بدن میشود تا به جراح در مشاهده و بستن سیاهرگها کمک کند. این روش تنها به برشهای کوچک نیاز دارد. در صورت ابتلا به سیاهرگهای واریسی شدید و همراه با زخمهای واریسی ، احتمالا از این شیوه سود خواهید برد.
جراحی لیزری واریس پا
سیاهرگهای واریسی کوچکتر و سیاهرگهای عنکبوتی با استفاده از لیزر بسته میشوند. به هر حال انتخاب روش مناسب درمان به عهده پزشک است.
بازدید کنندگان گرامی
در صورت علاقه مند بودن به کسب اطلاعات بیشت در رابطه با روش های پیشگیری از واریس پا بر روی لینک زیر کلیک کرده و مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید
روش هایی برای پیشگیری از واریس پا
منبع : روزنامه پزشکی ایران