آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

نحوه تشخیص دیسک کمر

75560_954

تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷

75560_954

دیسک کمر بیماری افراد میان‌سال است . شایع ترین سن ابتلا به دیسک کمری دهه سوم و چهارم است. دیسک کمر می‌تواند باعث ایجاد کمردرد یا درد اندام تحتانی بشود گاهی از اوقات دیسک کمر تنها با درداندام تحتانی بروز می کند . درد  دیسک کمر دراندام‌های تحتانی می‌تواند یک طرف یا دوطرفه باشد . درد در اندام های تحتانی می‌تواند همراه با کمر درد یا بدون کمر درد باشد .

در اکثر موارد کمردرد حالت مواج دارد و با استراحت و درمان طبی برطرف می شود. درد دیسک کمر از نوع درد مکانیکی است . یعنی درد با فعالیت سنگین ، خم و راست شدن مکرر ، چرخش کمری یا بلند کردن بار سنگین تشدید می شود.

درد دیسک کمر معمولاً در ناحیه تحتانی کمر شروع و به ناحیه ساکروایلیاک و گاهی تا پشت ران تیر می کشد. باید توجه داشت کمردرد تنها در اثر بیماری دیسک کمری نیست . نواحی دیگری از ستون فقرات شامل مفاصل فاست ها ، لیگمان های طولی و پریوست مهره ها می توانند منشأ درد کمری و پشت ران باشند.

نحوه تشخیص دیسک کمر

برای تشخیص  دیسک کمر، پزشک ابتدا سابقه بیماری شما را بررسی کرده و چندین تست فیزیکی از جمله تست های زیر را انجام می دهد:

 تست بالا بردن عمودی پا در تشخیص دیسک کمر

 شما دراز می کشید و پزشک پایی را که درد دارد بالا می برد.

تست بالا بردن پای مخالف در تشخیص دیسک کمر

شما دراز کشیده و پزشک پایی را که درد ندارد بلند می کند.

 آزمایش عصبی در تشخیص دیسک کمر

اگر تست های بالا با درد پا یا کمر همراه باشد ، این آزمایش انجام می گیرد که نتیجه مثبت آن نشانه وجود دیسک کمر است.آزمایش کامل شامل تست رفلکس، قدرت عضله، توانایی راه رفتن و وجود بی حسی است. همچنین ممکن است پزشک وجود بی حسی در ناحیه مقعد را نیز بررسی کند زیرا که این قسمت هم ممکن است تحت تاثیر فتق دیسک کمر قرار گیرد.

آزمایشات دیگر در تشخیص دیسک کمر

در اغلب موارد تست های فیزیکی ای که در بالا توضیح داده شد برای تشخیص دیسک کمر کافی است. اگر پزشک تردید داشته باشد یا بخواهد عصبی را که تحت فشار است شناسایی کند یا بعد از ۴ هفته درمان هیچ بهبودی مشاهده نشود ممکن است از تست های تشخیصی دیسک کمر زیر هم استفاده شود:

تشخیص دیسک کم با اسکن MRI

در این روش از میدان مغناطیسی برای گرفتن عکس از بدن استفاده می شود. با کمک این تست می توان به طور قطعی محل فتق  دیسک کمر را شناسایی کرد و عصب تحت فشار را یافت.

تشخیص دیسک کمر با سی تی اسکن

بوسیله اشعه ایکس ، عکسی از مقطع ستون فقرات و اجزای اطراف آن  برای تشخیص دیسک کمرتهیه می شود.

تشخیص دیسک کمر با میلوگرام

رنگی درون مایع نخاعی تزریق شده و سپس اشعه ایکس به آن تابانده می شود. این آزمایش می تواند نشان دهنده فشار بر روی نخاع یا عصب بر اثر فتق دیسک کمر یا دلایل دیگر باشد.

بازدید کنندگان گرامی

در صورت علاقه مند بودن به کسب اطلاعات  بیشت در رابطه با بهترین روش درمان دیسک کمر بر روی لینک زیر کلیک کرده و مقاله مربوط به آن را مطالعه کنید.

بهترین  درمان دیسک کمر

منبع : دکتر اسحاقی   پزشک شما

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ