مشکلات کمردرد (2)

154193

از مشکلات شایعی  که می توانند باعث ایجاد کمردرد در افراد شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

التهاب مفصل (Spondilite onkilozan) و کمردرد

این عارضه نوعی التهاب آرتریتی است که اثرات آن بر پشت بدن متمرکز می گردد. این بیماری عمدتاً مفاصل بازوها و پاها را در بر می گیرد. اغلب این بیماری در مردان و به ویژه در جوانان مشهود است.

التهاب مفصل در مراحل اولیه ی خود در میان استخوان خاجی و استخوان لگنی ظاهر شده و سپس به سمت فوقانی کمر امتداد می یابد و باعث کمردرد می شود. با پیشرفت این بیماری، پشت فرد سفت و خشک شده و در موارد مزمن، ستون فقرات فرد کاملاً سسفت، خشک و بی حرکت می گردد.

بر خلاف سایر انواع درد پشت و کمردرد، در افراد مبتلا به این عارضه با استراحت، خشکی و درد بدن افزایش یافته و با انجام نرمش و حرکت تسکین می یابد.

افراد مبتلا به این بیماری را دائماً در رختخواب از این سو به آن سو غلتیده و پس از بیداری با خشکی و درد مفاصل خود مواجه می باشند.

این افراد به واسطه ی درد و خشکی بدن خود از خواب برخواسته و برای تسکین درد و نرمی بدن به تمرینات ورزش و نرمش اندام خود می پردازند. برای تأیید وجود این بیماری در فرد انجام آزمایش خون و رادیوگرافی الزامی است.

 نرمی استخوان (استئومالاسی) و کمردرد

افراد مبتلا به نرمی استخوان، اغلب از کمبود کلسیم و ویتامین D رنج می برند، چرا که این افراد در رژیم غذایی خود کمتر از محصولات لبنی استفاده می نمایند. در نتیجه جذب کلسیم از روده ها متوقف می گردد. با ضعیف شدن استخوان این افراد دچار شکستگی و کمردرد شدید مشهود می گردند.

 دردهای ارجاعی کمر

 گاهی اوقات منشاء کمردرد در افراد، جای دیگری غیر از خود کمر است. به عنوان مثال ممکن است که کمردرد به واسطه ی بروز اختلال در شکم، یا لگن، زخم های معده، بیماری های زنانگی و… رخ دهد.

تومورهای کمری و کمردرد

 وجود تومور در کمر نیز یکی دیگر از عوامل بسیار نادر کمردرد در افراد می باشد که با انجام معاینات دقیق و آزمایشاتی چند مشخص می گردد.

تنگی مجرای ستون فقرات و کمردرد

ریشه های عصبی از اتصالات نخاعی در ستون فقرات جدا شده و پس از عبور از کناره های مهره ها، از حفره ی کوچکی با نام فورامن در مهره خارج می گردند. سپس این اعصاب به سمت تحتانی کمر و پاها امتداد می یابند.

هر انسانی از مجاری مهره ای و فورامن با اندازه واشکال متفاوت برخودار است. در برخی افراد، این مجاری نسبت به دیگر مجاری کوچکتر بوده و بدین سان عصب موجود در خود را در خطر فشرده شدن قرار می دهند.

اگرچنانچه این تنگی در مجرای مرکزی ستون فقرات رخ دهد در این صورت بدان تنگی مرکزی اطلاق می گردد که به احساس  کمردرد، بی حسی، و سوزش در پاها منتهی می گردد.

این درد با راه رفتن ایجاد شده و با استراحت مطلق بهبود می یابد. این مشکل دقیقاً مشابه حالتی است که خود به اندازه کافی به پاها نرسیده و پاها مورمور می گردند.

در این حالت با خم کردن پا به سمت عقب  کمردرد تشدید شده و با خم کردن پا به سمت جلو، کمردرد تسکین می یابد. زمانیکه چنین تنگی در ناحیه فورامن رخ دهد، بیمار ممکن است با درد سیاتیک مزمن مواجه گردد. در چنین حالتی، انجام عمل جراحی برای از میان برداشتن فشار وارد آمده بر عصب ضروری می نماید.

  • بازدید کنندگان گرامی

برای آشنایی بیشتر با مشکلات کمردرد بر روی لینک زیر کلیک کنید

مطالعه مقاله مشکلات کمردرد (1)

منبع : کتاب درمان آسان کمردرد

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ