تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
عصب سیاتیک در صورت وارد آمدن فشار بر پشت و کمر فرد و یا به طور کلی هر قسمتی از بدن، تحریک شده و دچار فشردگی می شود. در این زمان است که فرد احساس درد و ناراحتی خفیف تا شدید می کند.
با این حال هر نوع درد و ناراحتی در قسمت کمر، نشانه قطعی ابتلا به سیاتیک نخواهد بود.
علل سیاتیک
شایع ترین علت بیماری سیاتیک، بیرون زدن دیسک بین مهره ای و فشار آن بر روی ریشه های عصبی است که به آن فتق دیسک کمر نیز گفته می شود.
دیسک های بین مهره ای صفحاتی از جنس غضروف هستند که مهره ها را از هم جدا می کنند. دیسک های سالم، ستون مهره ها را انعطاف پذیر نگاه داشته و کمک می کنند تا مهره ها بتوانند به راحتی بر روی هم بلغزند.
با افزایش سن، این دیسک ها شروع به تحلیل رفتن می کنند و خشک و تاحدی شکننده می شوند. این مسئله موجب بیرون رانده شدن دیسک از محل خود (فتق دیسک کمر) و فشار آن بر روی ریشه عصبی و در نتیجه بروز علائم بیماری سیاتیک می شود
البته به غیر از فتق دیسک کمر، علل دیگری نیز باعث ایجاد درد سیاتیک می شوند. مثلا تنگی ستون مهره ها در قسمت کمری و نیز بیماری اسپوندیلولیستزی (سرخوردن مهره) که در آن یک مهره به آرامی بر روی مهره دیگر و رو به جلو می لغزد) می توانند باعث ایجاد سیاتیک شوند.
پیریفورمیس هم نام اختلالی است که در اثر اسپاسم عضله پیریفورمیس ایجاد می شود.این عضله در نزدیکی عصب سیاتیک قرار دارد و اسپاسم آن باعث فشار بر عصب و بروز درد سیاتیک می شود.
سایر علل ایجادکننده بیماری سیاتیک عبارتند از: تومورهای نخاعی که بر روی ریشه های عصبی فشار وارد می کنند، سوانحی نظیر تصادفات اتومبیل و یا ضرب دیدن ستون مهره ها که موجب آسیب به اعصاب می شوند و تومورهای خود عصب سیاتیک که البته بسیار شایع هستند. در برخی موارد هم هیچ گاه علتی جهت بیماری سیاتیک یافت نمی شود.
لیزرتراپی سیاتیک
لیزرتراپی سیاتیک باعث نتایج قابل قبولی می شود. سیاتیک معمولاباعث ایجاد درد در در یکی از اندام های تحتانی می شود. سیاتیک بیشتر درد ناحیه باسن ایجاد کرده که به پایین وران منتشر می شود.
سیاتیک به علت تحت فشار قرار گرفتن ریشه های عصبی ستون فقرات ناحیه کمر(L3,L4,L5 to S1-3) یا فشار به عصب در ناحیه لگن ایجاد می شود.
سیاتیک اگر درمان نشود ممکن است باعث درد شدید تری شده وحتی به قسمت پایین پاها وپاشنه منتشر شود. ۷۰ درصد بیمارانی که لیزرتراپی سیاتیک انجام داده اند اظهار داشته اند که بهبودی سیاتیک در حد ۶۰ درصد ایجاد شده است. در بسیاری از بیماران که لیزرتراپی سیاتیک انجام داده اند نیز بهبودی کامل گزارش شده است.
پنج درصد بیماران مبتلا به سیاتیک ظرف یک هفته از شروع لیزرتراپی سیاتیک درد شان بهتر می شود. برای درمان اساسی درد سیاتیک نیاز به پنج تا شش هفته لیزرتراپی می باشد.
-
آشنایی بیشتر….
جهت آشنایی بیشتر در رابطه با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید
مطالعه مقاله لیزرتراپی چیست
مطالعه مقاله رفع درد سیاتیک
مطالعه مقاله درمان دردهای سیاتیک با ورزش
منبع : پرشین پرشیا دکتر سلام لیزر درمانی و فیزیوتراپی