تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
فتق دیسک کمر
فتق دیسک کمر جز شایعترین فتق دیسک بین مهره ای در ستون فقرات می باشد و می تواند در هر سنی بوجود آید. سن اکثر بیماران با فتق دیسک کمر بالاتر از ۳۰ سال می باشد.
فتق دیسک کمر می تواند عامل کمردرد و پا درد شود. در بعضی موارد بیمار مبتلا به فتق دیسک کمر احساس می کند پایش بی حس یا ضعیف شده است و یا اکثرا به خواب می رود.
درد سیاتیک
درد سیاتیک در سرتاسر عصب سیاتیک و یا در قسمت عمقی باسن، همراه با دردی که به سمت پاها و گاهی تا انگشتان پیش می رود، حس می شود.
گاهی درد سیاتیک با احساس سوزش، مورمور شدن یا کرخت شدن و گاهی با ضعف عضلانی همراه می شود.
درد سیاتیک معمولاً در یک زمان مشخص فقط در یک پا حس میشود. گاهی اوقات، حسی مانند یک شوکالکتریکی در طول عصب سیاتیک حس میشود.
دامنه درد از یک درد ملایم تا درد غیر قابل تحمل متغیر است. درد سیاتیک اغلب هنگامی که عطسه و یا سرفه می کنید یا در هنگام نشستن، حس میشود و ممکن است با درد کمر و قسمتهای پایینی پشت همراه شود.
فتق دیسک کمر و درد سیاتیک
شایع ترین علت بیماری سیاتیک، بیرون زدگی دیسک کمر و فشار آن بر روی ریشه های عصبی است که به آن فتق دیسک کمز نیز گفته می شود. دیسک های بین مهره ای صفحاتی از جنس غضروف هستند که مهره ها را از هم جدا می کنند.
دیسک های سالم، ستون مهره ها را انعطاف پذیر نگاه داشته و کمک می کنند تا مهره ها بتوانند به راحتی بر روی هم بلغزند.
با افزایش سن، این دیسک ها شروع به تحلیل رفتن می کنند و خشک و تاحدی شکننده می شوند. این مسئله موجب بیرون رانده شدن دیسک از محل خود (فتق دیسک کمر) شده و فشار آن بر روی ریشه عصبی و در نتیجه بروز علائم درد سیاتیک می شود.
-
برای آشنایی بیشتر با ……
برای آشنایی بیشتر با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید
مطاله مقاله بهترین درمان سیاتیک
مطالعه مقاله روش های جدید درمان دیسک کمر
مطالعه مقاله درمان سیاتیک با حرکات ورزشی
منبع : dr-fakouri دانستنی های جهان فرهنگ (شکوه، ادب، تربیت)