تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
ماهیت ۷۰ درصد کمردرد مکانیکی ناشی از عدم تحرک است و از شرایط نامناسب کار، وضعیت نادرست بدن و عوامل محیطی ناشی می شود. از سوی دیگر معلولیت های ناشی از ضایعات کمری شایعترین و در عین حال مهم ترین عامل ایجاد کمردرد و محدودیت های حرکتی در گروه های زیر ۴۵ سال قرار دارد.
این معلولیت ها از آنجا به وجود می آید که بیمار مبتلا به فتق دیسک کمر شود و به دلیل فشار دیسک بر اعصاب نخاعی، دچار فلج اندام تحتانی می گردد.
از جمله مهمترین عوامل آسیب دیدگی کمر و ستون فقرات می توان به موارد زیر اشاره نمود:
عوامل ایجاد کمردرد
-کمردرد به علت پیدایش برآمدگی در دیسک کمر یا از هم گسیخته شدن آن که ژلاتین آن ورم می کند به طوری که ممکن است از دیواره رباطی که اطراف آن را گرفته بگذرد.
-عوامل روانی مانند اضطراب و نگرانی فکری و افسردگی یا عصبانیت و فشارهای روانی و کمردرد
-ضایعات استخوانی مادرزادی یا غیر مادرزادی و کمردرد
-شکستگی مهره ممکن است باعث صدمه به نخاع شود. این مسئله می تواند باعث کمردرد و از بین رفتن حرکت حس و کارایی نقاط پایین تر شود.
-ناراحتی های احشایی که درد آن ها در منطقه کمر پخش می شود، مانند ناراحتی های روده و یا پروستات
-عفونت یا التهاب مفاصل ممکن است باعث تضعیف کمر شوند و در نتیجه سبب پیچ خوردگی شکستگی یا پارگی دیسک کمر و کمردرد شود.
-در رفتگی یا پارگی دیسک کمر نیز می تواند باعث فشار بر روی عصب شود. این فشار به نوبه خود موجب درد در قسمت پایینی کمر و پاها می شود.
-بلند کردن اجسام سنگین و کمردرد
-قوزکردن، روی یک پا تکیه کردن، خم شدن به جلو و غیره منجر به افزایش انحانی ستون مهره ها به سمت جلو و قسمت پایین پشت و کمردرد می شود.
-حمل نادرست اجسام و کمردرد
-وارد آمدن ضربه به ستون فقرات و کمردرد
-انجام فعالیت های طولانی و کمردرد
-ورزش نکردن (تا ۸۰ درصد) و کمردرد
– رانندگی طولانی، بروز تصادف، فشار ناشی از کار، بیماری های عفونی مثل حصبه و تب مالت، حرکت های طولانی و کنترل نشده، وضعیت های نادرست و غیر طبیعی بدن، گرفتگی و اسپاسم عضلانی، بیماری های روماتیسمی می توانند از عوامل ایجاد کمردرد باشند
-برخی از کمردردها جزء دردهای روماتیسمی می باشند. این نوع کمردرد بر اثر سرمازدگی و یا زیاد ماندن در جاهای کم آفتاب و یا خوردن بیش از اندازه ی غذاهای مرطوب بروز می نماید. این نوع کمردرد از سایر کمردرد ها رایج تر است.
– بیماری های استخوانی، انجام کارهای بدنی شدید، در وضعیت نادرست قرار گرفتن بدن در فعالیت روزانه، چرخش های مکرر و خم شدن ها، حمل اجسام سنگین و اعمال تکراری ضعف عضلات پشت و شکم و کوتاه شدن برخی عضلات، کاهش تحرک و افزایش وزن نیز می توانند از عوامل ایجاد کمردرد باشند
-بزرگی شکم باعث کشیدگی دایمی ماهیچه های کمر به سمت جلو می شود. این کنش باعث تضعیف ماهیچه های شکم و در نتیجه مشکلات و کمردرد می شود.
-خستگی ممکن است بر روی نخاع و ماهیچه های قسمت بالایی یا پایینی کمر تأثیر بگذارد و باعث ایجاد کمردرد شود.
-
در این زمینه بخوانید…
علل کمردرد چیست
لیزرتراپی کمردرد
درمان کمردرد با ورزش
منبع: کتاب درمان آسان کمر درد