تاریخ ۵ آذر ۱۴۰۲
عصب سیاتیک
اکثر افراد امروزه با درد عصبی مواجه میشوند، که این نوع دردها بهطور معمول در ناحیه کمر و رانها احساس میشوند.
درد عصب سیاتیک یکی از رایجترین مشکلات است که به دلیل علل متنوعی از جمله خرابی غشاء دیسک کمری، جابهجایی لگن، آسیب به استخوانهای خارجی، فشارهای عصبی، و استرس، ممکن است در افراد بزرگسال ظاهر شود.
از بارزترین درد سیاتیک می توان به درد درناحیه پشت ران ها اشاره کرد که این درد تا قوزک پا و تا کف پا تیر می کشد و فرد را کاملا ناتوان می کند.
علت اصلی این دردها فشار آمدن برعصب سیاتیک می باشد
دیسک کمر
از حدود سن ۱۵ سالگی به بعد، دیسک بین مهرهای تحت تغییراتی قرار میگیرد که شامل کاهش مقدار آب درون دیسک و افت کمی از انعطاف پذیری آن میشود.
این تغییرات در افراد مختلف به مرور زمان و با سن ممکن است زودتر یا دیرتر رخ دهد، اما به طور کلی پس از حدود ۴۰ سالگی این تحولات بیشتر به چشم میآید. در صورتی که به دیسک فشار ناپسندی وارد شود، ممکن است بخش پشتی دیسک فتق یا برون زدگی نماید.
ضعیف شدن و پارگی بافت دیسک کمر باعث وارد آمدن فشار به رشته عصبی عبوری از درون کانال ستون فقرات می شود که از هم گسیختگی با فتق دیسک کمر می تواند در اثر آسیب ناگهانی یا استرس مزمن , یا بلند کردن مداوم اشیاء سنگین یا چاقی به وجود آید
دیسک کمر و عصب سیاتیک
ممکن است فشار ناگهانی از طریق ستون فقرات به مهره های کمر و دیسک کمر وارد شود و سبب ایجاد نوعی فتق دیسک کمر ( به ویژه مهره ها L5 وL4) شود.
بنابراین، ناشی از فشار بر عصب سیاتیک، درد شدید در ناحیه کمر، پشت ران، و طرفین ساق پا ایجاد میشود. این علت از آنجا نشأت میگیرد که عصب سیاتیک از ناحیه مهرههای کمر شکل میگیرد، از پشت ران به سمت ساق پا و کف پا حرکت میکند، و فشار وارد بر آن میشود. به همین دلیل، درد سیاتیک میتواند به دلیل فشار بر مهرهها و دیسکهای کمر و اعصاب کمری ایجاد شود.
-
برای آشنایی بیشتر با ……
برای آشنایی بیشتر با هر کدام از مقاله های زیر بر روی آن ها کلیک کرده ومقاله موردنظر را مطالعه کنید
مطاله مقاله بهترین درمان سیاتیک
مطالعه مقاله مراحل درمان دیسک کمر
مطالعه مقاله درمان سیاتیک با حرکات ورزشی
منبع : دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه سه نسل انجمن بدنساز