آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

دیسک کمری

pishgiri

تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷

154193

دیسک کمری بیماری افراد میان‌سال است . شایع ترین سن ابتلا به دیسک کمری دهه سوم و چهارم است.

علائم و نشانه های دیسک کمری

دیسک کمری می‌تواند باعث ایجاد کمردرد یا درد اندام تحتانی بشود گاهی از اوقات دیسک کمر تنها با درداندام تحتانی بروز می کند . درد اندام‌های تحتانی می‌تواند یک طرف یا دوطرفه باشد . درد در اندام های تحتانی می‌تواند همراه با کمر درد یا بدون کمر درد باشد .

در اکثر موارد درد دیسک کمری  حالت مواج دارد و با استراحت و درمان طبی برطرف می شود. درد دیسک کمری از نوع درد مکانیکی است . یعنی درد با فعالیت سنگین ، خم و راست شدن مکرر ، چرخش کمری یا بلند کردن بار سنگین تشدید می شود.

درد دیسک کمری معمولاً در ناحیه تحتانی کمر شروع و به ناحیه ساکروایلیاک و گاهی تا پشت ران تیر می کشد. باید توجه داشت کمردرد تنها در اثر بیماری دیسک کمری نیست . نواحی دیگری از ستون فقرات شامل مفاصل فاست ها ، لیگمانه ای طولی و پریوست مهره ها می توانند منشأ کمردرد و پشت ران باشند.

درد ناشی از دیسک کمری معمولاً حالت متناوب دارد و با فعالیت و نیز در وضعیت‌های خاص مانند نشستن ، زور زدن ، عطسه و سرفه کردن بدتر می شود. درد دیسک کمری با استراحت برطرف می شود .

در بیماران مبتلا به پارگی دیسک کمری با لمس نقاط مختلف کمر از جمله فشار بر روی زائده خاری مهره مبتلا موجب ایجاد درد می‌شود که در اصطلاح پزشکی به این حالت تندرنس گفته می‌شود .

اگر ریشه عصبی تحریک شود ، درد در طول مسیر عصب سیایتک یعنی از باسن تا پشت ساق پا حس می شود.

هنگامی که بیمار مبتلا به دیسک کمری به حالت دمر می‌خواند اگر مسیر عصب سیاتیک را حس کنیم بیمار مبتلا به دیسک کمری احساس درد خواهد کرد . همچنین با فشردن عصب سیاتیک در ناحیه زانو ، مجدداٌ درد ساق و درد باسن بروز می کند.

درمان دیسک کمری

قاعدتاً اولین و ساده‌ترین راه درمان دیسک کمری درمان طبی می باشد. به درمان‌های غیر جراحی در اصطلاح پزشکی در مان طبی یا حمایتی گفته می‌شود .

برای درمان حمایتی دیسک کمری درمان های متعددی وجود دارد که شامل مصرف داروهای ضد التهاب ،استراحت در بستر و کشش کمری می‌باشد .

ساده ترین درمان درد دیسک کمری استراحت است اما باید توجه داشت که برخلاف تصور عامه مردم استراحت طولانی مدت توصیه نمی‌شود زیرا خود استراحت باعث ضعف عضلانی و بدتر شدن وضع بیماری دیسک کمری می‌شود. امروز استراحت کوتاه مدت برای مدت دو روز توصیه می‌شود.

بهترین وضعیت برای بیمار مبتلا به دیسک کمری استراحت در حالت جنینی است یعنی توصیه می‌شود بیمار مبتلا به دیسک کمری به یک پهلو بخوابد ، هر دو اندام تحتانی را به سمت شکم خم کند و یک بالش بین زانوها بگذارد. در این وضعیت فشار از روی ریشه عصبی و دیسک برداشته می شود.

در مرکز جامع توانبخشی و طب فیزیکی دکتر فرخانی از بهترین , پیشرفته ترین , جدید ترین روش ها و توسط بهترین متخصص درمان دیسک کمر در اصفهان (بهترین متخصص طب فیزیکی و توانبخشی اصفهان) برای درمان کلیه بیماران مبتلا به دیسک کمر استفاده می شود  که هدف  درمان، توانبخشی و بالا بردن سطح سلامت  کلیه بیماران عزیز می‌باشد.

بیشتر بخوانید…

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ