تاریخ ۵ آذر ۱۴۰۲
در قسمت کمر، پنج مهره و پنج دیسک بین مهرهای وجود دارند. عواملی نظیر انجام حرکات غیرمعمول و فشار زیاد به دیسک، انجام کارهای سنگین، نحوه نامناسب ایستادن، راه رفتن، نشستن و انجام فعالیتها، بلند کردن اشیاء سنگین، وضعیتهای نا مناسب جسمی (چاقی شدید)، و ضعف عضلات، میتوانند باعث تخریب تدریجی دیسک بین مهرهای شوند. این شرایط ممکن است منجر به پاره شدن دیسک بین مهرهای، به عنوان یک هرنی دیسک کمر، شوند.
انجام این حرکات و فعالیتها باعث فشار بیشتر بر روی ریشه عصب میشود، که در نتیجه دردی به پا منتقل میشود. این نوع درد، که به عنوان درد سیاتیک شناخته میشود، به پا انتقال پیدا میکند و با ایستادن و راه رفتن تشدید میگردد.
جراحی دیسک کمر
در موارد زیر عمل جراحی دیسک کمر لازم است انجام شود
– درد پا که با درمان طبی و استراحت بهبودی نیابد.
-اختلال حرکتی پا و یا اختلال اسفنگتری ایجاد شود.
– دردهای تکرار شونده که مانع فعالیت طبیعی شود.
روش های مختلف درمان جراحی دیسک کمر وجود دارد که بستگی به علائم بیمار مبتلا به دیسک کمر و شرایط سنی, اختلات مهره ها, وضعیت کانال نخاع کمر و مهره ها دارد.
جراحی دیسک کمر با لیزر
در روش جراحی لیزری دیسک کمر پروب لیزر با استفاده از بی حسی، از راه پوست به داخل دیسک فرستاده میشود. سپس، با استفاده از لیزر، قسمت داخلی دیسک به شکل بخار تبدیل میشود و دیسک کمر جمع میشود. انتخاب روش انجام این کار و نوع وسیلهای که استفاده میشود، به شدت از بروز بیرونزدگی دیسک کمر، تعداد دیسکهای مورد عمل، و هزینههای مربوطه تأثیر میپذیرد.
بازدید کنندگان گرامی
برای آشنایی با جراحی دیسک کمر به روش آندوسکوپی بر روی لینک کلیک کنید
منبع : دکتر شیروانی دکتر مغاری