درد گردن در بسیاری از افراد به علت شرایط زندگی و انجام برخی از کارها مانند پشت میز نشستن به مدت طولانی استفاده از رایانه ، خیاطی ، آرایشگری و.. اتفاق می افتد. گاهی خودبخود و با کمی استراحت خوب میشود و گاهی شدید بوده و فرد را به پزشک میکشاند.
گردن شامل مهره هایی از ستون مهره است که بین تنه و سر قرار دارد. پایداری گردن به علت شکل مهره ها و لیگامان ها و عضلات اطراف آن تامین میشود. گردن در جهات مختلف حرکت میکند و وزن سر را تحمل میکند.
علل گردن درد
درد گردن میتواند به علت مشکلاتی در هر کدام از قسمت های تشکیل دهنده آن اتفاق بیفتد. مشکلاتی در استخوان، لیگامان، عضلات و اعصاب. گاهی مشکلات گردن موجب درد میشود ولی بیمار درد را در خود گردن احساس نمیکند. درد ممکن است در شانه یا در اندام فوقانی یا در ستون مهره ای سینه ای احساس شود. مهم ترین علل درد گردن انجام کارهایی است که به ناحیه ی گردن فشار وارد می اورند.
وقتی فشار زیادی به گردن خود وارد میکنید ( یکی از علل گردن درد ، قرار دادن سر و گردن در یک وضعیت نامناسب به مدت طولانی است) عضلات و لیگامان های اطراف ستون مهره ای گردن شما تحت کشش زیادی قرار میگیرد و به دنبال آن ممکن است پارگی های میکروسکوپی در آنها ایجاد شود. بدنبال آن در این بافت ها تورم و درد ایجاد میشود که شما آن را به صورت درد و خشکی گردن احساس میکنید. این محدودیت حرکت قدری به علت درد و قدری به علت انقباض عضلات اطراف ستون مهره است که خارج از اراده شما صورت میگیرد و به آن اسپاسم هم میگویند. این نوع درد معمولاً با چند روز استراحت خوب می شود.
درمان گردن درد
با انجام این کارها دردهای ایجاد شده درناحیه ی گردن کاهش یافته و تاحد زیادی درمان می شوند.
1-گرمادرمانی: یک دوش آب گرم بگیرید و اجازه دهید که آب مستقیما به گردن شما برسد. همچنین میتوانید از جکوزی، پدهای گرم و بطری آب گرم استفاده کنید. فشار آب را تا اندازهای که پوست کمی قرمز و اندکی گرم شده باشد میتوانید نگه دارید.
2-استراحت: از انجام حرکات و کارهایی که درد گردن شما را شدیدتر میکنند خودداری کنید و به گردنتان استراحت دهید.
در حالی عضلات کتفتان شل و ریلکس میباشد، سرتان را به یک طرف بچرخانید تا احساس کشش در گردن کنید، به طوری که نگاهتان به روی کتف و شانه باشد. 6 ثانیه مکث کنید و این حرکت را برای هر طرف 3 بار انجام دهید.
3-سر خود را به جلو خم کنید، بهطوری که چانهتان به قفسهسینه برسد. برای ایجاد کشش بیشتر میتوانید با کمک انگشت به آرامی از پشت سر فشار اندکی وارد کنید تا بیشتر به سمت قفسهسینه خم شود. زمانی که احساس کشش کردید به مدت 6 ثانیه مکث کنید و سپس به حالت اولیه برگردید. این حرکت را میتوانید 3 بار تکرار کنید.