تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
بیماری سیاتیک به مجموعهای از علامتهایی گفته میشود که با تحت فشار قرار گرفتن یا تحریک شدن عصب سیاتیک به وجود میآید.
عصب سیاتیک بلندترین و قطورترین عصب بدن است.
سیاتیک، اسم یک عصب است و اسم یک بیماری نیست، زمانی که این عصب تحت فشار قرار گیرد یا تحریک شود، یکسری از علامتها برای فرد ایجاد میشود.
تحریک عصب سیاتیک یک علامت در کنار مجموعه علامتهای دیگر است و بهتر است سیاتیک را یک بیماری ندانیم بلکه عامل اصلی را باید علت فشار یا تحریک عصب سیاتیک بدانیم.
در نقاط دیگر بدن ممکن است ریشههایی که با همدیگر عصب سیاتیک را تشکیل میدهند.
به دلایلی مانند به وجود آمدن یک ضایعه استخوانی یا به دلیل کم شدن فاصلههای بین مهرههاموجب تحریک شدن عصب سیاتیک شده و در نتیجه در فرد علامتهای درگیری با عصب سیاتیک را نشان میدهد
تشخیص سیاتیک
تست های تشخیص سیاتیک
برای تعیین اینکه آیا شما دارای سیاتیک هستید یا خیر، پزشکتان از شما درباره اینکه درد تان چگونه آغاز شده و دقیقا آن کجا واقع شده است می پرسد.
ممکن است از شما خواسته شود به چمباتمه نشستن، راه رفتن روی پاشنه و انگشتان پا یا بالا بردن پای خود بدون خم شدن زانو را انجام دهید.
این تست های عضلانی می تواند به پزشک شما کمک کند تا تحریک شدگی سیاتیک را در شما تعیین کند.
تصویربرداری در تشخیص سیاتیک
پزشک شما ممکن است آزمایشات تصویربرداری مانند : سفارش اطلاعات بیشتر در مورد محل و علت عصب تحریک شده برای دیسک های ستون مهره ها، رباط ها و عضلات را بدهد.
سی تی اسکن با استفاده از ماده حاجب نیز می تواند یک عکس مفید از طناب نخاعی و اعصاب را فراهم کند.
تعیین علت سیاتیک می تواند به هدایت روند درمان سیاتیک کمک کند و همچنین می تواند به شناسایی ناهنجاری های استخوانی نیز کمک کند، اما اشعه ایکس می تواند باعث مشکلات عصبی هم بشود.
-
خواننده گرامی :
- پیشنهاد می شود مطالب زیر را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه “سیاتیک” مطالعه فرمایید