آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

طب سنتی و دردهای ستون فقرات

طب سنتی ,دردهای ستون فقرات, طب سوزنی

تاریخ ۱ آذر ۱۴۰۲

درد ستون فقرات گردنی و کمری از مشکلات شایعی است که افراد زیادی از آن شکایت دارند و یکی از مهم‌ترین علل مراجعه به مراکز درمانی است.

هرگونه التهاب، تورم و صدمه در عضلات، تاندون‌ها، استخوان‌ها، مفاصل بین استخوان‌ها، دیسک بین استخوان‌ها، اعصاب، عروق خونی و نخاع ممکن است باعث ایجاد درد در نقاط مورد اثر یا مناطق دورتر شود. این دردها ممکن است به شکل دردهای تیرکشنده، خنجری یا سوزنی، همراه با احساس گزگز و بی‌حسی، ظاهر شوند.

شایع ترین علل این گونه دردها گرفتگی عضلات، فتق دیسک بین مهره ای، انحراف جانبی ستون فقرات، آرتروز، تنگی کانال نخاع و تومور است که عوامل متعددی مانند روش نادرست راه رفتن، نشستن یا ایستادن، سن بالا، اضافه وزن، ضربه، پوکی استخوان، بیماری های متابولیک، ورزش طولانی مدت و ناصحیح بیماری های روانی می تواند در ایجاد آن موثر باشد.

علاوه بر روش‌های معمول مانند درمان دارویی و جراحی، می‌توان از روش‌های کمتر عوارض نیز با هماهنگی و نظارت متخصص مربوطه برای کاهش این نوع دردها استفاده کرد.

طب سوزنی یکی از روش های شناخته شده برای کاهش یا بهبود انواع دردهای عضلانی ـ اسکلتی از جمله دردهای ستون فقرات است.

در این روش سوزن های بسیار نازکی وارد نقاط خاص در پوست و عضلات اطراف موضع درد و نقاط دیگر بدن می شود که می تواند با کاهش گرفتگی و اسپاسم عضلانی، بهبود جریان خون ناحیه، کاهش التهاب و آزاد شدن مواد ضددرد از پایانه های عصبی به کاهش یا بهبود بیمار بینجامد.

سوزن های استفاده شده در طب سوزنی باید استریل و یکبار مصرف بوده و انجام این روش بدون درد است.

برحسب شرایط بیمار، گاهی می توان از تحریک این نقاط با الکتریسیته، گرما و لیزر نیز استفاده کرد.

همزمان با طب سوزنی می توان از بادکش گذاری نیز به عنوان یک روش کمکی در کاهش دردهای ستون فقرات استفاده کرد.

ماساژ، در صورتی که توسط یک متخصص انجام شود، می‌تواند به عنوان یک روش کمک کننده در کاهش دردها مؤثر باشد؛ با این حال، باید توجه داشت که اگر ماساژ به طریق علمی و صحیح انجام نشود، ممکن است در برخی موارد به بیمار آسیب برساند.

بعضی از گیاهان نیز دارای خواص ضد درد هستند؛ به عنوان مثال، آنیسون، زنجبیل، دارچین، زنیان، مقل، دانه‌های اسفند، تخم کرفس، جینسنگ، نعنا و زیره از جمله این گیاهان هستند.

علاوه بر این، برخی ترکیبات طبیعی مانند زردچوبه، مرزنجوش، عصاره‌های نعنا، رزماری، بادیان و روغن بابونه نیز می‌توانند به صورت مالیدنی در محل مورد درد برای کاهش التهاب و درد مورد استفاده قرار گیرند.

 منبع: پارسی طب

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ