تاریخ ۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
مرزه از نظر طب سنتی دارای طبیعتی گرم و خشک و از خانواده نعناع است.
از اسانس، استرول (اسید چرب)، صمغ و موسیلاژ (لعاب) مرزه استفاده میشود و از خواص آن میتوان به ضد نفخ بودن، مدر بودن (ادرار آور)، هضم کننده غذا و تقویت کننده قوای بدن اشاره کرد.
گیاه مرزه برای تقویت معده و روده بسیار مفید است همچنین بادکش، ضد کرم روده و معده بوده و در برطرف کردن دردهای عضلانی و روماتیسم میتواند مؤثر باشد.
مرزه ضد عفونی کننده و ضد قارچ است
اسانس گیاه مرزه کاربرد بیشتری دارد؛ اسانس مرزه ضد عفونی کننده، معرق، ضد درد، ضد آرتریت، ضد باکتری و ضد قارچ است همچنین بخور اسانس نعناع دردهای عضلانی را کاهش میدهد.
مرزه هیچ سمیتی ندارد، بهتر است که یک تا ۳ گرم از گیاه مرزه روزانه به صورت دم کردنی مصرف شود البته امروزه از مخلوط مرزه، آویشن و چند گیاه دارویی شربتی تهیه شده که خلط آور خوبی است و در رفع علائم سرماخوردگی مؤثر است.
منبع : وبلاگ دکتر فروغ