آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

درمان گردن درد عصبی با فیزیوتراپی، ورزش، ماساژ و یوگا

درمان گردن درد عصبی با فیزیوتراپی، ورزش، ماساژ و یوگا

تاریخ ۱۴ اسفند ۱۴۰۲

به نظر می رسد در دنیای پر سرعت امروز، استرس به بخشی اجتناب‌ناپذیر در زندگی ما تبدیل شده است. با برنامه‌های شلوغ و فشرده‌ای که داریم، به راحتی فراموش می‌کنیم که بدن ما برای جوانسازی به استراحت کافی احتیاج دارد. وقتی که مضطرب هستید، بدن شما هورمون‌هایی را آزاد می‌کند که می‌تواند منجر به تنش در عضلات و در نتیجه باعث سردرد و درد گردن شود.

به همین شیوه، افراد مبتلا به اضطراب و استرس معمولاً با درد گردن یا سردرد مواجه می‌شوند. همچنین، تغییرات در وضعیت حرکتی به همراه اضطراب، به ویژه حرکت به سمت جلوی سر، استرس بیشتری را به عضلات اضافه می‌کند و احتمال تجربه درد را افزایش می‌دهد.

تاثیر استرس بر ایجاد درد 


پاسخ انسان به استرس شامل سه مؤلفه است:

  • مغز پاسخ فوری کوتاه مدت را مدیریت می‌کند. این پاسخ به مدولای آدرنال سیگنال می‌فرستد تا هورمونی به نام نوراپی نفرین آزاد شود.
  • هیپوتالاموس (یک ناحیه مرکزی در مغز) و غده هیپوفیز وظیفه پاسخ آهسته‌تر و ماندگارتر را دارند. در اینجا، قشر آدرنال تحریک می‌شود تا کورتیزول و سایر هورمون‌ها آزاد شوند.
  • بسیاری از مدارهای عصبی باعث ایجاد تغییر در رفتار می‌شوند. این تغییرها شامل افزایش برانگیختگی (هوشیاری، آگاهی، تیزبینی)، تغییر مسیر و توجه متمرکز و رفتار است.

این مؤلفه‌های پاسخ به استرس از طریق سیستم عصبی سمپاتیک (SNS) به اندام‌ها برای واکنش سریع کمک می‌کنند. وقتی این مولفه‌ها فعال شوند، سیستم عصبی سمپاتیک باعث افزایش ضربان قلب، فشار خون و تغییر مسیر جریان خون به اندام‌های حیاتی مانند قلب و مغز می‌شود تا پاسخ “جنگ یا گریز” را تقویت کند. اما اگر جنگ یا گریز امکان‌پذیر نباشد (معمولاً در مورد استرس و درد مزمن)، فعال سازی سیستم عصبی سمپاتیک باعث احساس خستگی و کوفتگی شما خواهد شد. اما صرف نظر از منبع استرس، احساس درد معمولاً برای تشدید استرس عمل می‌کند. فعال شدن بیش از حد یا طولانی مدت پاسخ به استرس می‌تواند منجر به تنش عضلانی، درد و تیر کشیدن، سردرد و فشار خون بالا شود. همچنین استرس مداوم می‌تواند باعث شود افراد از لحاظ جسمی غیرفعال و و سست شوند و برای انجام کارهای روزمره انگیزه نداشته باشند. این امر می‌تواند منجر به مشکلات دیگری مانند افسردگی شود. تمام این پیامدهای استرس باعث بدتر شدن درد می‌شوند.

منشا گردن درد عصبی 


منشا گردن درد عصبی

تجربه درد به طور ذاتی استرس آور است 

درد یک تجربه‌ی ناخوشایند است که از آسیب به بافت‌های بدن ناشی می‌شود. طبیعی است که هر فردی سعی می‌کند از تجربه‌ی درد جلوگیری کند و به‌طور خودکار به عکس‌العمل‌هایی مانند جلوگیری از تماس با سطح داغ (مثل برداشتن دست از روی شعله اجاق گاز) می‌پردازد. با این حال، این اقدامات همواره قابل اجتناب نیستند و هر فردی در طول زندگی‌اش ممکن است با درد مواجه شود. هر کسی که درد را تجربه کرده است، می‌داند که این تجربه می‌تواند باعث ایجاد استرس شود. به‌عنوان مثال، در مواقع درد در کمر، فشار عضلانی یا اسپاسم ناشی از استرس می‌تواند فشار بیشتری بر روی عصب‌ها ایجاد کند. این فشار ممکن است منجر به افزایش درد و افزایش استرس و تنش گردد، که در نهایت ممکن است عصب را به فشار بیشتری بگذارد. افزایش درد می‌تواند منجر به ایجاد استرس بیشتر شود و یک چرخه درد و استرس آغاز شود. این چرخه همچنین تحت تأثیر تنش ذهنی و روحی قرار دارد. این تنش ممکن است احساسات ناامیدی، تحریک‌پذیری، عصبانیت، اضطراب یا کمبود باشد. وقتی این احساسات منفی با افزایش درد بیشتر می‌شوند، به نوبه خود باعث افزایش سطح استرس در بدن می‌شوند. بنابراین، احساسات منفی می‌توانند منجر به استرس بیشتر شوند و استرس بیشتر نیز منجر به افزایش درد می‌شود و این چرخه همچنان ادامه پیدا می‌کند.

درد مداوم باعث ایجاد عوامل استرس‌زا در زندگی روزمره می‌شود 

 درد مزمن می‌تواند تقریباً در تمام جنبه‌های زندگی روزمره از جمله فعالیت بدنی، کار، سبک زندگی اجتماعی و سرگرمی‌ها تأثیر بگذارد. محدودیت‌ها یا عدم توانایی در انجام وظایف خاص به دلیل درد می‌تواند اعتماد به نفس شما را پایین بیاورد و منجر به احساس ناتوانی یا ناامیدی شود. اگر درد بر توانایی شما در کار تأثیر بگذارد، می‌تواند فشارهای اقتصادی نیز ایجاد کند. علاوه بر این، معاینات مداوم پزشکی و مشاوره با پزشکان و کلینیک‌های درد می‌تواند استرس‌زا باشد و منجر به ناامیدی بیشتر و بیشتر شود.

وقایع استرس‌زا که مربوط به خود درد نیست، یا تاثیر درد بر زندگی 

 استرس یک قسمت طبیعی زندگی است. حتی افرادی که مجبور نیستند با درد زندگی کنند در طول زندگی خود دچار استرس می‌شوند. استرس در مقادیر کم می‌تواند به ما در یادگیری و رشد کمک کند. با این حال، استرس بیش از حد می‌تواند مشکلات قابل توجهی برای ما ایجاد کند. در بعضی موارد، ترکیبی از عوامل استرس‌زا که هر روز با آن‌ها مواجه می‌شویم و عوامل استرس‌زای مربوط به درد می‌تواند مکانیسم‌های مقابله ما را تحت‌الشعاع قرار دهد. همین مسئله می‌تواند باعث ایجاد استرس و درد مزمن در ما شود.

درمان گردن درد عصبی 


پزشکان به طور کلی درمان‌های مراقبت از خود را برای دردهای جزئی گردن توصیه می‌کنند. این روش‌های درمانی شامل تغییرات خاصی در شیوه زندگی، تغییر رژیم غذایی، تصحیح شیوه حمل اجسام و غیره است. شخصی که از استرس و اضطراب رنج می‌برد، می‌تواند برای کمک به کنترل درد گردن و سر، روش‌های درمانی خانگی زیر را امتحان کند:

ماساژ 

ماساژ

ماساژ ملایم به کاهش درد کمک می‌کند. برای اینکه درد گردن شما کمی تسکین پیدا کند می‌توانید گردن خود را ماساژ بدهید، یا اینکه شخص دیگری این کار را برای شما انجام دهد. در کنار ماساژ، ممکن است دوست داشته باشید از کمپرسورهای سرد یا گرم نیز برای تسکین سریع‌تر درد خود استفاده کنید.

تمرینات کششی 

  کشش عضلات از ناحیه کمر تا بالای گردن می‌تواند به شما در تسکین درد کمک کند. این تمرینات توسط پزشکان و متخصص‌های کایروپرکاتور بسیار توصیه می‌شود. علاوه بر این، تمرینات کششی را می‌توان به راحتی در خانه یا محل کار خود و بدون تجهیزات خاصی انجام داد.

یوگا 

  انجام یوگا به طور مرتب به تسکین تنش، و کاهش درد در عضلات کمک می‌کند و استرس را کاهش می‌دهد. به گفته کارشناسان، انجام یوگا حتی برای چند دقیقه می‌تواند بر سلامت عمومی و توانایی مقابله شما با استرس به میزان قابل توجهی تاثیر بگذارد.

فیزیوتراپی 

فیزیوتراپی

درمان‌های فیزیوتراپی ملایم و خاص می‌تواند به درد گردن و سردرد شما کمک کند.

متخصصان باور دارند که فیزیوتراپی به عنوان یک روش مؤثر برای کنترل استرس و اضطراب در نظر گرفته می‌شود، زیرا یک رویکرد جامع را در خصوص درد‌های مشتق از استرس ارائه می‌دهد. هدف اصلی فیزیوتراپی، بازگرداندن بدن به وضعیت طبیعی و سالم است و اطمینان حاصل کردن از عملکرد صحیح مفاصل و عضلات را دارد.

اکثر فیزیوتراپیست‌ها به بیماران خود توصیه می‌کنند که از طریق فیزیوتراپی، رژیم غذایی سالم و فعالیت ورزشی منظم به بهبود کلیه ابعاد سلامتی‌شان بپردازند. آن‌ها با گرفتن تاریخچه پزشکی کامل شما، با شما همکاری کرده و تغییرات دائمی در شیوه زندگی شما ایجاد کنند. این تغییرات نه تنها بر تقویت جسمی شما تأثیر گذاشته، بلکه توانایی ذهنی شما را نیز در مدیریت استرس افزایش می‌دهند.

 

عادت‌های ناسالم خود را ترک کنید 

سیگار کشیدن یا مصرف کافئین قبل از خواب در طولانی مدت می‌تواند در درد گردن شما نقش داشته باشد. مصرف این محرک‌ها قبل از خواب می‌تواند تنش ناخواسته‌ای را بر روی سیستم عصبی شما ایجاد کنند که این امر باعث درد گردن ناشی از استرس می‌شود.

ارگونومی در محل کار 

استفاده از هدست برای تماس تلفنی و قرار دادن مانیتور میز یا لپ‌تاپ در یک موقعیت مناسب می‌تواند کمک کند تا از بروز سردرد جلوگیری شود. همچنین، اگر نیاز دارید، حتماً از عینک یا لنز استفاده کنید.

تکنیک‌های یادگیری برای کاهش سطح استرس 


با رعایت نکته های زیر می توانید تا حد زیادی استرس خود را کنترل کنبد:

  • شناسایی و تغییر روش‌های ناسازگارانه برای مقابله با استرس: (به عنوان مثال بعضی اوقات افراد متوجه می‌شوند که در هنگام استرس سیگار بیشتری می‌کشند. اگرچه ممکن است در کوتاه مدت احساس بهتری در آن‌ها ایجاد شود اما راه مناسبی برای مقابله با استرس در طولانی مدت در بدن نیست).
  • به اشتراک گذاشتن مشکلات با دوستان یا خانواده‌ای که مایل به گوش دادن به مشکلات شما هستند: گاهی فقط صحبت کردن درباره مشکلات می‌تواند باعث آرامش شما شود. آن‌ها ممکن است بتوانند راه حلی ارائه دهند، از شما حمایت کنند یا شاید فقط به شما اطمینان بدهند که تنها نیستید.
  • سازماندهی وقت خود به طور مؤثرتر و تعیین اولویت‌ها: استرس اغلب انجام کارها و تمرکز را دشوار می‌کند. مدیریت وقت و اولویت بندی می‌تواند برخی از استرس‌های “اضافی” را کاهش دهد و تمرکز روی موارد مهم را برای شما راحت‌تر کند.
  • تعیین اهداف کوتاه مدت: داشتن یک هدف می‌تواند به بهبود انگیزه کمک کند، اولویت‌بندی را آسان‌تر می‌کند و می‌تواند به بهبود عزت نفس شما کمک کند (هنگام رسیدن به آن). بدون هدف خیلی راحت می‌توانید اشتباه حرکت کنید و خیلی از کارها را انجام نمی‌دهید!
  • انجام تمرین‌های بدنی منظم و سایر فعالیت‌های بدنی سالم: فعالیت بدنی فقط یه بهبود آمادگی بدنی شما کمک نمی‌کند. بلکه باعث آزاد شدن مواد شیمیایی موجود در مغز شما (اندورفین‌ها) شده و در نتیجه باعث می‌شود احساس بهتر و استرس کمتری داشته باشید. سی دقیقه فعالیت متوسط ​​تنها کاری است که برای شروع کار لازم است.
  • از کمک خواستن برای مشکلات سخت نترسید: بعضی اوقات مشکلات به قدری بزرگ یا پیچیده هستند که به تنهایی از عهده حل آن‌ها برنمی‌آیید. کمک خانواده، دوستان، پزشک یا سایر کارمندان بهداشت یا جامعه می‌تواند مقابله با مشکلات و استرس را برای شما آسان‌تر کند.
  • تکنیک‌های آرامش و مدیتیشن را امتحان کنید: آرامش و مراقبه می‌تواند برای آرام کردن خود و احساس کنترل بیشتر کمک کند. این تکنیک‌ها همچنین روی سطح تنش ماهیچه‌ای بدن شما تأثیر دارند. بنابراین به کاهش استرس شما نیز کمک می‌کنند.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ