تاریخ ۴ آذر ۱۴۰۲
درمان دیسک گردن
با گذشت سن، دردهای ستون فقرات در افراد شایعتر میشود. گردن انسان از ۷ مهره تشکیل شده است و پس از کمر، مفاصل گردن از مفاصلی است که بیشترین احتمال بروز آرتروز، ساییدگی، کاهش فاصله و فتق دیسک را دارند. عوامل مختلفی باعث بروز درد در گردن و در نتیجه درد شدید در دستها میشوند. این عوامل شامل التهاب بافتهای نرم اطراف مفاصل مهرهای، خشکی مفاصل، وضعیت نامناسب سر و شانهها، تغییر شکل مهرهها به صورت اولیه یا ثانویه، آرتروز، دیسک و بیماریهای ناشی از گرفتگیهای عضلانی و کشیدگیهای لیگامانی هستند.
درد گردن ناشی از عوامل متنوعی مانند فعالیت و کار، آسیبها، بیماریها و غیره رخ میدهد. اغلب دردهای گردن که به علت فعالیتهای تکراری و طولانیمدت، عضلات گردن، تاندونها، لیگامانها، استخوان یا مفاصل به وجود میآیند. علل دیگر این مشکلات شامل کشیدگی بیش از حد عضلات، آسیب لیگامانها، اسپاسم عضلات و یا التهاب مفاصل گردن میباشند. درمان درد دیسک گردن نیز بسته به نوع بیماری و شدت دردهای ناشی از آن متفاوت است. در مراحل ابتدایی، با مراجعه به پزشک متخصص، میتوان با استفاده از برخی داروهای تسکیندهنده، ورزشهای صحیح و استفاده از گردنبند طبی، این بیماری را درمان کرد. اما اگر روشهای درمانی مذکور نتیجه مطلوب را نداشته باشند، بیمار ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.
استفاده از گردن بند طبی یکی از روش های درمان دردهای دیسک گردن است اما استفاده مداوم و طولانی مدت از آن صحیح نمی باشد و در دراز مدت اسیبهایی را نیز برای گردن ایجاد می کند. برای بهبود این بیماری شیوه های صحیح نشستن ایستادن و انجام ورزش های کششی به صورت صحیح نیز توصیه می شود .اگر بیمار مبتلا به دیسک گردن با این روش های درمانی معالجه نشد و دردهای ناشی از دیسک گردن ادامه یافتند باید توسط پزشک جراح متخصص مغز و اعصاب تحت عمل جراحی قرار بگیرد .
درمان دیسک کمر
درمان دیسک کمر بسته به شدت بیماری و دردهای آن متفاوت است. در موارد شدید که برونزدگی دیسک شدید است و باعث فلج اندامهای تحتانی و یا بیاختیاری در دفع ادرار یا مدفوع میشود، جراحی باید به سرعت انجام شود. در مواردی که با فتق دیسک کمر فلج موقتی ایجاد شده است، اما به تدریج میزان فلج رو به افزایش است، نیز باید به صورت فوری جراحی صورت پذیرد. در سایر موارد بیماران دیسک کمر، معمولاً به مدت یک هفته تا ۱۰ روز استراحت نسبی و پرهیز از انجام کارهای سختی که به مهرههای کمر فشار وارد میکنند، توصیه میشود. طی این مدت بیمار باید حتی الامکان از نشستن پرهیز کند و از خم و راست شدن و برداشتن اشیای سنگین یا رانندگی نیز خودداری کند. معمولاً در این مدت به بیمار داروهای تسکیندهنده تجویز میشود. بیماران مبتلا به دیسک کمر در طی این مدت ۱۰ روزه، بهبود قابل توجهای میکنند. میتوان بعد از ۱۰ تا ۱۴ روز از زمان شروع بیماری دیسک کمر و پس از اینکه بیمار تا حدودی با استراحت بهبودیافت، برای بیمار ورزشهای مخصوصی را تجویز کرد. این ورزشها شامل آبدرمانی و راه رفتن در آب در قسمت کم عمق استخر است و همچنین نرمشهای کششی برای عضلات کمر و شکم نیز برای بیماران مبتلا به دیسک کمر مفید است. فیزیوتراپی نیز یکی از راههای درمان دیسک کمر است. کایروپراکتیک، طب سوزنی و حجامت نیز از دیگر روشهای درمان دیسک کمر هستند. اگر ۴ تا ۶ هفته از درمان بیمار مبتلا به فتق دیسک کمر گذشته و بیمار همچنان درد شدید، به خصوص در پاها، احساس میکند یا فلج خفیف، اما پایداری در اندامهای تحتانی وجود داشته باشد به طوری که بیمار نتواند فعالیتهای روزمره خود را به خوبی انجام دهد، انجام جراحی دیسک کمر به وستوصیه میشود که بیمار به وسیلهٔ پزشک متخصص جراح مورد معاینه قرار گیرد.
خواننده گرامی، پیشنهاد می شود مطلب مراقبت از دیسک کمرودرمان بدون جراحی دیسک کمرو بیماری دیسک گردن و درمان بدون جراحی دیسک گردن را جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه درمان دیسک گردن و کمر مطالعه فرمایید.