آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

کمر درد شدید در بارداری

بهترین نوع زایمان با دیسک کمر

تاریخ ۱ آذر ۱۴۰۲

گرفتگی عضلانی در دوران بارداری می‌تواند به صورت طبیعی رخ دهد و در بین اکثر زنان شایع است. شدت درد ممکن است در هر فرد متفاوت باشد و برای برخی زنان، این درد به حدی ناراحت‌کننده است که غیرقابل تحمل به نظر می‌رسد. اگر یک فرد در هفته اول بارداری همراه با گرفتگی عضلانی لکه‌بینی (خونریزی کم) را تجربه کرد، یا اگر این گرفتگی‌ها تا هفته ششم بارداری همچنان ادامه داشت، یا اگر پس از خوردن غذا در قسمت بالای شکم و زیر قفسه سینه درد تجربه شد، توصیه می‌شود به یک پزشک متخصص کمر درد مراجعه کنید.

علل انواع کمردرد های شدید بارداری معمولا یک عامل نیست و تغییرات بیومکانیکی در ستون مهره، تغییرات هورمونی که در زنان بارداری ایجاد میشوند و تغییراتی که در وضعیت روحی و روانی زن باردار ایجاد میشود در ایجاد آن نقش دارند.

حدود یک سوم کمر درد در بارداری در سه ماهه اول آن ایجاد میشوند یعنی زمانی که هنوز شکم بزرگ نشده و فشار خاصی به ستون مهره وارد نمیشود. بنظر میرسد تغییرات هورمونی در شروع علائم کمردرد در بارداری نقش داشته باشند. همین تغییرات هورمونی است که در دوران قبل از عادات ماهانه میتواند موجب کمردرد شود. این تغییرات هورمونی معمولا بر روی تاندون ها و رباط های اطراف ستون مهره و همچنین رباط های لگن ( در مفاصل ساکروایلیاک و سمفیز پوبیس) تاثیر گذاشته و موجب شل شدن آنها میشود. این شلی و افزایش طول میتواند موجب ناپایداری مفاصل این نواحی و بدنبال آن بروز درد شود. قبلا اعتقاد بر این بود که در دوران بارداری لوردوز کمری یا همان گودی پشت کمر افزایش میابد و این میتواند موجب کمر درد در دوران بارداری شود. مطالعات جدیدی که با استفاده از عکسبرداری از ستون مهره در زمان بارداری انجام شده نشان میدهد که گودی کمر در دوران بارداری ممکن است حتی کم شود. بنابراین بیشتر به نظر میرسد علت عمده درد شدید کمر در دوران بارداری تغییراتی است که در عضلات و ریاط ها و تاندون های ستون مهره ایجاد میشود.

گاه کمر درد در بارداری آنقدر شدید می‌شود که به شانه‌ها منتقل می‌شود. این درد می‌تواند نشانه‌ای از بیماری‌های کیسه صفرا باشد که اگرچه به ندرت رخ می‌دهد، ولی برخی از زنان به آن مبتلا می‌شوند.

کاهش کمر درد شدید در بارداری

  • کمپرس گرم می‌تواند به عنوان روشی بسیار مؤثر برای درمان دردهای لیگامان‌ها و کمر درد در دوران بارداری مورد استفاده قرار گیرد.
  • استفاده از بالشتک‌های الکتریکی یا حرارتی نیز می‌تواند به صورت مفیدی در کاهش دردها مؤثر باشد، اما باید از افراط در استفاده از گرما پرهیز شود و بالشتک حاوی حرارت بیش از حد نباشد.
  • حمام آب گرم نیز می‌تواند منجر به شل شدن عضلات و رباط‌ها شود و در نتیجه به تسکین گرفتگی‌ها کمک کند.

آشنایی با درمان کمر درد در دوران حاملگی (کلیک کنید)

منبع: قطره. فریمان

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ