تاریخ ۱۲ خرداد ۱۳۹۷
کمر درد بیش از ۹۰درصد افراد را در طول زندگی حداقل یکبار دچار می سازد. و بیش از ۵۰ درصد از افراد بیش از یک مرتبه دچار آن کمر درد می شوند.
علل بسیار متفاوتی می توانند سبب ایجاد کمر درد شوند. تقریبا” در ۸۵ درصد از افرادی که برای کمر درد معاینه و بررسی می شوند علت خاصی پیدا نمی شود.
بیش از ۹۰ درصد افرادی که دچار کمر درد می شوند طی ۲ ماه بهبود می یابند. تا حدود ۲۰ سال قبل، اکثر افرادی که برای درمان دردهای عضلانی اسکلتی به درمانگاه های فیزیوتراپی و ارتوپدی مراجعه می کردند، افراد بالای ۵۵ تا ۶۰ سال بودند و در واقع تخریب غضروف مفصلی در سنین بالا شروع می شد، ولی امروزه این سن به ۳۰ سال کاهش پیدا کرده و پزشکان شاهد مراجعه بیمارانی با سنین ۳۰ تا ۵۰ سال با گردن درد، زانو درد، کمردرد و مفاصل مختلف به مراکز درمانی هستند.
درمان کمردرد
-
درمان کمردرد با ورزش
ورزش درمانی اساس درمان کمردرد است. فیزیوتراپ مجموعهای از درمانهای مختلف مانند گرما، فراصوت، تحریک الکتریکی و تکنیک های آزادسازی عضله را برای کاهش درد عضلات و بافت نرم کمر به کار می گیرد.
با بهبود کمردرد درد، فیزیوتراپ حرکات ورزشی خاصی را به فرد آموزش می دهد که به افزایش انعطافپذیری، تقویت عضلات شکم و کمر و بهبود وضعیت اندامی کمک می کند. استفاده روزانه از این تکنیک ها از بازگشت کمر درد جلوگیری می کند.
-
درمان کمردرد با تزریق
در صورتی که سایر اقدامات در درمان کمر درد موثر نباشد و اگر کمر درد به پاها منتقل شود، پزشک به فضای اطراف نخاع (فضای اپیدورال) کورتیزون و داروی ضدالتهاب تزریق می کند.
تزریق کورتیزون به کاهش التهاب اطراف ریشه های عصب کمک می کند، اما این تسکین کمردرد معمولا تنها چند ماه به طول می انجامد.
در برخی از موارد، پزشک داروی بیحس کننده و کورتیزون را به درون یا نزدیک ساختارهایی مانند مفاصل سطحی استخوان های مهره که به نظر می رسد علت کمردرد هستند، تزریق می کند.
بالا و پایین هر استخوان مهره در دو طرف قرار دارد، این مفاصل مهره ها را به هم متصل کرده و موجب تثبیت ستون فقرات و در عین حال انعطاف پذیری آن می شود.
-
درمان کمردرد با جراحی
افراد اندکی برای کمردرد به جراحی نیاز دارند. اگر بیمار مبتلا به کمردرد بی امان ناشی از درد پیش رونده در پا یا ضعف عضلانی پیش رونده ناشی از فشار وارده به عصب ها باشد، ممکن است جراحی انجام شود.
درمان های جایگزین کمردرد
برخی از روش های درمانی جایگزین ممکن است به کاهش علائم کمردرد کمک کند. همیشه قبل از انجام یک روش درمانی جدید، در مورد مزایا و معایب آن با پزشک مشورت نمایید.
-
فیزیوتراپی و درمان کمردرد
کمردرد یکی از شایع ترین دلائلی است که افراد برای درمان آن به فیزیوتراپی مراجعه می کنند.
-
طب سوزنی و درمان کمردرد
متخصص طب سوزنی سوزن های استریل ضدزنگ را در پوست نقاط خاصی از بدن فرو می کند. برخی از افراد مبتلا به کمردرد از موثر بودن طب سوزنی در کاهش علائم شان خبر داده اند.
-
ماساژ درمانی و درمان کمردرد
در صورتی که کمردرد بواسطه گرفتگی عضلات یا کار شدید ایجاد شود، ماساژ درمانی می تواند در درمان آن موثر باشد.
-
یوگا و درمان کمردرد
یوگا انواع مختلفی دارد، رشته گسترده ای که شامل انجام وضعیت ها یا پوزیشن های خاص، تمرین های تنفسی و تکنیک های تمدد اعصاب می باشد.نتایج برخی از آزمایشات بالینی نشان داده است که یوگا در برخی از افراد مبتلا به کمردرد موثر بوده است.