پاره شدن دیسک کمر

تاریخ ۵ آذر ۱۴۰۲

r

پارگی دیسک کمر طبق آمارهای موجود در خانم‌ها بیش‌تر است و معمولا در قسمت چپ دیده می‌شود. طرز نشستن، راه رفتن و خوابیدن و نوع بلند کردن اجسام و حمل آن‌ها در ایجاد پاره شدن دیسک کمر بسیار موثر می‌باشد.

به عنوان مثال، هنگام حمل کتاب یا هر جسم دیگری، هرچه آن را نزدیک به بدن خود نگه داریم، فشاری که به دیسک‌ها وارد می‌شود، کمتر خواهد بود. اما اگر آن را دورتر نگه داریم یا در حالت دولا شدن به سمت جلو، به خصوص هنگام چرخش، سنگینی جسم را حمل یا جابه‌جا کنیم، ریسک آسیب به این قسمت‌ها بیشتر می‌شود.

بنابراین، باید سعی کنیم از این نوع حرکات خودداری کنیم. اگر مجبور به بلند کردن یک جسم از زمین هستیم، حتماً باید زانوها را خم کنیم و با خم شدن هر دو زانو، آن جسم را به طور کامل نزدیک به بدنمان برداریم.

پاره شدن دیسک  کمر Disc tear

به علت فشاری که به ستون مهره وارد می‌شود، قسمت حلقوی دور آن یا آنولوس فیبروزوس ممکن است پاره شود. این پارگی می‌تواند به صورت خفیف یا شدید رخ دهد.

این پارگی ممکن است به صورت ناگهانی و ناشی از فشاری ناگهانی به کمر ایجاد شود، یا به صورت تدریجی و به علت فشارهای خفیف و مداوم در طول سال‌ها بوجود آید.

با افزایش سن، این پارگی در دیسک کمر به تدریج در همه افراد رخ می‌دهد. این یک جزء طبیعی از روند پیری است. در برخی افراد، پارگی دیسک کمر ممکن است بدون علامت و درد باشد.

علائم پاره شدن دیسک کمر

عموماً شروع پارگی دیسک کمر با درد در ناحیه کمر اتفاق می‌افتد. در مراحل ابتدایی، این درد فقط در منطقه کمر احساس می‌شود و به سایر مناطق انتشار چشمگیری ندارد. اما اگر این درد نادیده گرفته شود و فشارها ادامه یابند، ممکن است بر روی ریشه عصب فشار آورده شده و باعث دردهای عصبی و عوارض دیگر گردد.

این درد می‌تواند به باسن، پشت پا تا پایین پا، زانوها، مچ پا و حتی انگشتان امتداد یابد. میزان و نوع درد و انتشار آن به سطحی که دیسک متاثر شده است و به محل فشار بر روی ریشه‌های عصبی بستگی دارد.

 

برای آشنایی با تشخیص دیسک کمر بر روی لینک کلیک کنید

برای آشنایی با پا درد دیسک کمر بر روی لینک کلیک کنید

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ