آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

مزایای اوزون درمانی برای رفع دردهای مفصل، استخوان و ماهیچه

مزایای اوزون درمانی برای رفع دردهای مفصل، استخوان و ماهیچه

تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۹۸

آیا از درد کمر، شانه و یا آرنج رنج می‌برید؟ بهتر است بدانید که این تنها شما نیستید که به این درد مبتلا شده‌اید. دوره درمانی رایج برای رفع این نوع درد‌ها عموما شامل عمل جراحی، مصرف داروهای مسکن، داروهای ضد التهابی و تزریق کورتیزون است. اگرچه استفاده از برخی از این روش‌ها گاهی اوقات باعث تسکین موقتی درد می‌شود اما در واقع علت اصلی بروز این مشکل برطرف نمی‌شود. همچنین بسیاری از این روش‌ها در صورت استفاده‌ی مکرر یکسری عوارض جانبی مخرب به همراه دارند. اوزون درمانی شامل تزریق بافت همبند کلاژن می‌شود که باعث تولید مواد و گاز اوزونی می‌شود که توانایی بازسازی بافت همبند آسیب‌دیده و تضعیف شده در مفصل و نواحی اطراف آن را دارد. این مواد به بافت همبند آسیب دیده در مفصل و نواحی اطراف آن تزریق می‌شوند تا نواحی آسیب‌دیده بازسازی و ترمیم شوند. مزایای اوزون درمانی این است که یک روش غیرجراحی و گزینه‌ای برای بازسازی رباط و همچنین روشی دائمی برای درمان دردهای مزمن است.

اوزون چیست؟


 اوزون (O3) شکلی تحریک‌ شده از اکسیژن است که بجای دو اتم موجود در اکسیژن تنفسی ما شامل سه اتم اکسیژن می‌شود. اوزون دومین گندزدای قومی در جهان است و می‌توان از این ویژگی آن برای نابودی باکتری‌ها، ویروس‌ها و بوهای نامطبوع استفاده کرد. قدرت ضدعفونی کنندگی اوزون ۱۰۰۰ بار بیشتر از کلر است. جالب این است که گاز اوزون به وفور در طبیعت یافت می‌شود و غالبا نتیجه جریان نور ساطع شده به هنگام بروز رعد و برق است. با این وجود، احتمالا آشنایی ما با اوزون بیشتر به لایه اوزون برمی‌گردد که دور کره زمین را احاطه کرده است. لایه اوزون به عنوانی پوششی از ما در برابر تابش خطرناک اشعه ماورء بنفش محافظت می‌کند.

کارآیی اوزون در بدن به چه شکلی است؟ 


اوزون باعث افزایش میزان اکسیژن موجود در بدن می‌شود و می‌تواند از طریق موارد زیر به فرآیند بهبودی بدن کمک کند:

  • کاهش لخته خون
  • سم‌زدایی کبد
  • کاهش اسید اوره در بدن
  • بهبود جریان و منبع اکسیژن در بدن
  • کاهش چربی (کلسترول و تری‌گلیسیرید)
  • از بین بردن ویروس‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌های بدن
  • بهبود فعالیت سلول‌های سفید
  • بهبود متابولیسم سلولی
  • کند کردن روند پیری

استفاده از اوزون درمانی برای مبارزه با پیری

در دوران کهنسالی، افراد بیشتر دچار بیماری‌های روماتیسمی، فشار خون بالا، سرگیجه، ضعف سیستم ایمنی بدن و سرطان می‌شوند. تمامی این بیماری‌ها تاثیر مستقیمی بر روی کاهش منبع اکسیژن بدن دارند لذا می‌توان به اوزون تراپی می‌توان میزان اکسیژن بدن را افزایش داده و از بروز بسیاری از این بیماری‌ها پیشگیری کرده و یا آنها را درمان کرد.

استفاده از اوزون تراپی برای درمان بیماری‌های مختلف 

 علاوه بر کاربرد اوزون در مبارزه با فرآیند پیری، می‌توان از آن برای درمان انواع مختلفی از بیماری‌ها مزمن از جمله بیماری‌های قلبی عروقی، دیابت، بیماری لایم، هپاتیت مزمن، تبخال، حالات خستگی مزمن، حساسیت شیمیایی، دژنراسیون ماکولا، اختلال مزمن در عملکرد مثانه، سردردهای میگرنی، کولیت، بیماری خود ایمنی و بیماری کرون استفاده کرد.

اوزون درمانی برای درمان مشکلات اسکلتی عضلانی 

اوزون درمانی برای درمان مشکلات اسکلتی عضلانی

از اوزون تراپی برای درمان مشکلات اسکلتی عضلانی زیادی استفاده می‌شود از جمله:

  • درد در ناحیه تحتانی کمر
  • درد در قسمت میانی کمر
  • درد در قسمت فوقانی کمر
  • درد گردن
  • درد شانه
  • درد در مفاصل شانه
  • آسیب‌دیدگی‌های روتاتور کاف
  • شانه شناگران
  • شانه منجد
  • درد زانو
  • دژنراتیو یا آرتروز زانو
  • تاندونیت کشکک
  • تاندونیت
  • آرتروز
  • درد لگن
  • درد آرنج
  • بیماری آرنج تنیس بازان
  • آرنج گلف‌ بازان
  • درد مچ دست
  • سندروم تونل کانال کارپال
  • سایر دردهای مفصلی
  • مشکلات مربوط به دامنه حرکتی
  • تاندونیت آشیل
  • بیماری دژنراتیو دیسک

انواع روش‌های اوزون درمانی


اوزن اتوهمو تراپی 

اوزون اتوهمو تراپی متداول‌ترین و در بیشتر موارد موثرترین روش اورزن درمانی است. بیمار در یک اتاق IV بر روی یک صندلی استراحت می‌کند و ۱۰۰ تا ۲۵۰  میلی لیتر خون داخل از بدن بیمار گرفته شده و داخل کیسه IV استریل شده ریخته می‌شود. سپس گاز اوزون به این کیسه تزریق شده و به آرامی تکان داده می‌شود تا سلول‌های قرمز و سفید خون اوزون تزریق شده را به خود جذب کنند. سپس مجددا این خون با استفاده سرم دوباره به بدن فرد تزریق می‌شود. کل این فرآیند حدود ۳۰ تا ۶۰ دقیقه طول می‌کشد. 

استفاده از این روش می‌تواند در درمان بیماری‌های قلبی و اختلالات گردش خون موثر باشد. علاوه بر این، این روش در درمان عفونت‌های مزمن مانند هپاتیت  C، تبخال، بیماری لایم و ایدز نیز می‌تواند بسیار موفق عمل کند. این روش اوزون تراپی همچنین می‌تواند در درمان سندرم خستگی مزمن، فیبرومیالژیا و بیماری‌های خود ایمنی نیز مفید باشد.

پرتوافکنی ماوراء بنفش بر خون 

در پرتوافکنی ماوراء بنفش بر خون (UVBI) مقدار کمی از خون بیمار گرفته شده و با گاز اوزون مخلوط می‌شود و پس از قرار گرفتن در معرض نور فوتون مجددا به  بدن تزریق می‌شود. از این روش از اوزون تراپی برای درمان عفونت‌های ویروسی و باکتریایی و بیماری خود ایمنی استفاده می‌شود.

فن آوری هوکات اوزون 

این روش از اوزون درمانی شامل سونای بخار اوزون است که در آن بیمار در یک محفظه می‌نشیند و سر خود را در معرض هوا قرار می‌دهد و بدن وی بخار اوزون، دی اکسید کربن، بخار آب، فوتو لایت و اکسیژن دریافت می‌کند. این شیوه‌ی اوزون تراپی برای درمان بسیاری از مشکلات و بیماری‌های مزمن استفاده می‌شود.

اوزون درمانی به شیوه‌ی اوتوزون 

اوزون درمانی به شیوه‌ی اوتوزون گاز اوزون را از طریق یک گوشی پزشکی مستقیما به گوش بیمار منتقل می‌کند. این روش برای درمان مشکلات و ناراحتی‌های از ناحیه سر مانند عفونت‌های سینوسی استفاده می‌شود.

اوزون درمانی به شیوه پرولوزون

واژه پرولوزون از ترکیب کلمه لاتین پرولی (proli) به معنی به تکثیر یا بازسازی و کلمه اوزون تشکیل شده است. پرولوزون از قدرت اکسیژن برای تکثیر بافتهای آسیب دیده، مفاصل، رباط‌ها و تاندون‌های آسیب دیده استفاده می‌کند.

برای شروع، محلول به نام پرولیفرانت (پرولیفرانت ماده‌ای است که باعث رشد یا گسترش چیزی می‌شود) مستقیماً به محل اتصال رباط ضعیف شده به استخوان تزریق می‌شود. سپس به این قسمت گاز اوزون تزریق می‌شود تا مواد مورد نیاز بافتها برای بهبودی تامین شود. میزان موثر بودن این روش درمانی در افراد مختلف متفاوت است اما بیشتر افراد تنها به ۳ تا ۵ جلسه درمان نیاز دارند.

تقریباً می‌توان از پرولوزون برای درمان هر نوع دردی از جمله درد گردن، کشیدگی گردن یا ویپلش، دیسک‌های دژنراتیو یا دیسک کمر، کمردرد ، فاسیت پلانتار، سندرم تونل کانال کارپال، پارگی تاندون، سندرم تی ام جی، سیاتیک، خار پاشنه، نوروما، تنیس البو، پارگی روتاتور کاف، آسیب دیدگی زانو و تقریباً هرگونه آسیب ورزشی دیگراستفاده کرد. حتی پرولوزن تراپی می‌تواند در موارد شدید پوکی استخوان ران یا زانو نیز بسیار موثر باشد.

چزون تراپی

ترکیبی از کیلیت درمانی و ازون درمانی است. اول، همانطور که در بالا توضیح داده شد، ازون درمانی به شکل اتوهموتراپی انجام می‌شود. بلافاصله پس از آن عملیات کیلیت تراپی که یک روش درمانی داخل وریدی با استفاده از محلول حاوی مواد معدنی ، ویتامین ها و یک اسید آمینه خاص به نام EDTA است صورت می‌گیرد. این مخلوط از قدرت جذب بالایی برای فلزات سنگین مانند سرب، کادمیوم، نیکل و آرسنیک دارد که می‌تواند از طریق ادرار آنها را از بدن خارج کند. 

همچنین چزون تراپی باعث به تحرک درآمدن رسوبات کلسیم می‌شود که با افزایش سن در عروق ایجاد می‌شود. بنابراین می‌توان از آن برای درمان اثرات سخت شدن شریان‌ها که منجر به بروز سکته قلبی و سکته مغزی می‌شود نیز استفاده کرد.

روزون تراپی 

این روش درمانی به ویژه برای بیمارانی که از اختلالات دستگاه گوارش مانند سندرم روده تحریک پذیر (IBS) ، کولیت و بیماری کرون رنج می برند بسیار مناسب است. مقدار کمی اوزون (حدود ۲۰۰ تا ۵۰۰ میلی لیتر) از طریق سوندی که داخل رکتوم قرار می‌گیرد به داخل روده تزریق می‌شود. لازم به ذکر است که روزون تراپی هیچگونه ناراحتی و یا دردی به همراه ندارد و اوزون تزریق شده توسط روده جذب می‌شود. 

اوزون درمانی موضعی 

در این نوع از اوزون درمانی، گاز اوزون از طریق یک کیسه بر روی بدن قرار می‌گیرد و اندام مورد نظر را درمان می‌کند. در این روش، دست، بازو، ساق یا کف پاها در داخل یک کیسه پلاستیکی قرار داده شده و کیسه را مهر و موم می‌کنند. گاز اوزون به مدت حدودا ۱۵ دقیقه از طریق یک لوله در داخل کیسه جریان می‌یابد و از طریق پوست جذب بدن می‌شود. اوزون دارای خاصیت ضد عفونی کننده قوی است بنابراین این نوع درمان به ویژه برای درمان زخم‌ها و عفونت‌های پوستی بسیار مفید است. 

بوزون تراپی

در بوزون تراپی، گا ازن از طریق یک کاتتر به داخل مثانه منتقل می‌شود. از بوزون درمانی برای درمان عفونت مثانه و سیستیت استفاده می‌شود.

مزایای اوزون درمانی بر بدن چیست؟ 


مزایای اوزون درمانی بر بدن چیست؟

واژه پرولوزون از ترکیب کلمه لاتین پرولی (proli) به معنی به تکثیر یا بازسازی و کلمه اوزون تشکیل شده است. معنی تحت الفظی این کلمه بازسازی بافت‌ها به کمک ازن است. همچنین کلمه پرولوزن شامل پرولو (prolo) کوتاه شده‌ی  کلمه (proliferation)  است که به معنای تکثیر می‌باشد زیرا پرولوزون تراپی باعث تکثیر (رشد یا شکل‌گیری) بافت رباط جدید در منطقه‌ی ضعیف شده می‌شود.

پرولوزون تراپی یک روش تزریقی شبیه به پرولوتراپی است که در آن از گاز ازن استفاده می‌شود. استفاده گاز ازن در پرولوزون درمانی باعث می‌شود که مفصل آسیب دیده خیلی سریع‌تر از پرولوتراپی سنتی بهبود یابد. این امر به این دلیل است که ازن یک مولکول بسیار واکنش پذیر است و با تزریق در کپسول مفصل قادر به تحریک توانایی‌های ترمیم مفصل فیبروبلاستیک است.

پرولوزون باعث ترمیم و سفت شدن ساختارهای شل و تا حدود پارگی بافت همبند و رباط‌ها می‌شود. پرولوزون چرخه درد یا التهاب را متوقف می‌کند. این امر باعث  گردش خون بهتر، افزایش جریان خون حامل تغذیه و هیدراتاسیون بافت‌های آسیب دیده می‌شود. همین امر منجر می‌شود تا محیط بهبودی در مفصل ایجاد شود و دامنه حرکتی افزایش یافته و سبب کاهش درد می‌شود. از آنجا که پرولوزون در بسیاری از موارد توانایی اصلاح آسیب شناسی اختلال را دارد  لذا  ۷۵ تا ۸۵ درصد احتمال دارد که فرد مبتلا به یک درد مزمن درد به طور دائمی از شر درد خلاص شود. بازسازی بافت همبند همه‌ی آن چیزی است که برای معکوس کردن روند درد مزمن به طور دائمی لازم است.

به چند مرحله تزریق اوزون نیاز است؟‌


به چند مرحله تزریق اوزون نیاز است؟

همانند روشهای عصب درمانی، پرولوتراپی و PRP ، با ۳ جلسه اوزون درمانی با فواصل ۱ الی ۲ هفته می‌توان بهترین نتیجه را کسب کرد. ازون درمانی عملاً بدون درد است و اغلب می‌تواند بدون نیاز به دوران بهبودی و نقاهت درد ناحیه کمر را بلافاصله تسکین دهد.

آیا ازن تراپی ایمن است؟ 


کاربردهای پزشکی اوزون اگر توسط متخصصین این رشته انجام شود نسبت به استفاده از ایبوپروفن از ایمنی بالاتری برخوردار است. پزشکان اکیدا توصیه می‌کنند که ازن درمانی را زیر نظر متخصصان آموزش دیده انجام دهید.

 عوارض جانبی اوزون درمانی 


موارد زیر جزء شایع‌ترین عوارض جانبی اوزون درمانی محسوب می‌شوند:

  • استنشاق تصادفی اوزون ممکن است منجر به بروز علائم جزئی مانند سوزش چشم، سرفه، حالت تهوع یا استفراغ و یا سردردهای خفیف در افراد بسیار حساس شود.
  • اوزون درمانی از طریق رکتال به ندرت ممکن است باعث ناراحتی سطحی، احساس خروج گاز، صدای جوشیدن یا گرفتگی خفیف شود. البته همه‌ی این علائم موقتی و خفیف هستند و به سرعت برطرف می‌شوند.
  • گاهی اوقات ممکن است بیمار دچار واکنش هرکس‌هایمر (علائم سم زدایی و معالجه) شود که در طی آن احتمال دارد بیمار به طور موقت علائمی شبیه آنفولانزا یا شدیدتر داشته باشد. البته این مورد با ادامه درمان بهبود می‌یابد. ناگفته نماند که این اثر جانبی ازن درمانی نیست بلکه فرایند طبیعی معالجه است که در سایر شرایط نیز دیده می‌شود.

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ