تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷

مرزه از نظر طب سنتی دارای طبیعتی گرم و خشك و از خانواده نعناع است.
از اسانس، استرول (اسید چرب)، صمغ و موسیلاژ (لعاب) مرزه استفاده میشود و از خواص آن میتوان به ضد نفخ بودن، مدر بودن (ادرار آور)، هضم كننده غذا و تقویت كننده قوای بدن اشاره كرد.
گیاه مرزه برای تقویت معده و روده بسیار مفید است همچنین بادكش، ضد كرم روده و معده بوده و در برطرف كردن دردهای عضلانی و روماتیسم میتواند مؤثر باشد.
مرزه ضد عفونی كننده و ضد قارچ است
اسانس گیاه مرزه كاربرد بیشتری دارد؛ اسانس مرزه ضد عفونی كننده، معرق، ضد درد، ضد آرتریت، ضد باكتری و ضد قارچ است همچنین بخور اسانس نعناع دردهای عضلانی را كاهش میدهد.
مرزه هیچ سمیتی ندارد، بهتر است كه یك تا 3 گرم از گیاه مرزه روزانه به صورت دم كردنی مصرف شود البته امروزه از مخلوط مرزه، آویشن و چند گیاه دارویی شربتی تهیه شده كه خلط آور خوبی است و در رفع علائم سرماخوردگی مؤثر است.
منبع : وبلاگ دکتر فروغ