آدرس: اصفهان خیابان شمس آبادی چهارراه قصر روبروی بانک ملت کوی26(دهش)

علل کمردرد چیست

درمان-کمردرد-سنتی

تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷

درمان-کمردرد-سنتی

به طور کلی کمردردها را می توان بر حسب علت به دو دسته عمده تقسیم بندی نمود:

-علل مکانیکی کمردرد

-علل غیر مکانیکی کمردرد

کمردردهای مکانیکی

 بیماری هایی هستند که در اثر و یا به واسطه ی یک عامل مکانیکی مانند ضربه، حرکات فیزیکی نامناسب، کم بودن قوام عضلات و یا فشار بیش از حد به ناحیه ستون فقرات کمری و در اثر بد قرار گرفتن وضع بدن در حالت نشسته و ایستاده ایجاد می گردند. این دسته از بیماری ها ۹۰% از علل کمردرد را تشکیل می دهند و نکته جالب اینکه به راحتی قابل پیشگیری هستند.

عوامل پیش زمینه ای یا مستعد کننده کمردرد

سبب فشار همیشگی بر ساختمان ستون فقرات کمری و ساختارهای آن شده و با ایجاد یک حالت آسیب پذیری و تضعیف ساختمان های نگهدارنده ستون فقرات (عضلات و رباط ها)، سبب بروز کمردردهای شدید می گردند، این موارد عبارتند از:

قرار گرفتن در وضعیت نامناسب هنگام ایستادن و کمردرد

قرار گرفتن در وضعیت نامناسب هنگام ایستادن، سبب افزایش یا کاهش قوس های ستون فقرات و یا انحراف جانبی آن ها می شود که در هر صورت باعث بروز کمردردهای شدید می گردد.

وضعیت ایستا و کمردرد

 وضعیت ایستا و بدون تحرک به خصوص وقتی که نامتقارن و کج باشد، برای ستون فقرات بسیار مضر است و باعث ایجاد کمردرد می شود. این حالت بیشتر در کار با ماشین آلات، که نیاز به قرار گرفتن در یک وضعیت ثابت و نامتقارن به مدت طولانی دارد بسیار اتفاق می افتد و اگر اصلاح نگردد، می تواند باعث درد قابل توجهی در ناحیه کمر شود.

افرادی که با کامپیوتر کار می کنند به طور مداوم در یک وضعیت ایستا قرار دارند به طوریکه سرخم شده دست ها بر روی صفحه کلید قرار گرفته و تنها انگشتان حرکت می کنند. این حالت با فشار بر نواحی شانه و انقباض ممتد عضلات گردن و کتف همراه است و اغلب این افراد از درد در ناحیه شانه های خود شکایت دارند.

در صورتیکه صفحه کلید در سمت چپ و صفحه کامپیوتر در سمت راست کاربر قرار گیرد به طوریکه وی مجبور باشد در طی روز مدام سرش را حرکت دهد یا اینکه صفحه کلید بالاتر یا پایین تر از ارتفاع استاندارد خود قرار گیرد، فشار مکانیکی وارده بر ستون فقرات بیشتر شده و سبب آسیب کمر و کمردرد می گردد.

نیرو و ارتعاش و کمردرد

 نیرو و ارتعاش تولید شده توسط ابزار مختلف، از طریق دست ها و یا اندام دیگر به بدن منتقل می شود و باعث فشارهای غیر معمول به خصوص در اطراف گردن و شانه ها می گردد. برای مثال کار با دریل های بادی، چکش زدن مداوم، پوشیدن دستکش های سنگین و یا رانندگی طولانی مخصوصاً با وسایل نقلیه سنگین از قبیل تراکتورها، یک نیروی ارتعاشی قوی را به بدن منتقل می کند که با افزایش فشار عمودبه دیسک های بین مهره ای سبب آسیب به آن ها و بروز کمردرد می گردد.

توالی و تداوم کار و کمردرد

 کار سنگین و مداوم در یک وضعیت ثابت برای ستون فقرات بسیار مضر است و باعث ایجاد کمردرد به خصوص در مشاغل صنعتی که نیروی زیادی برای انجام کار صرف می گردد می شود، بهتر است زمانی هر چند کوتاه به استراحت جهت تجدید قوا اختصاص داده شود، تا از آسیب های ناشی از کار سنگین بر ستون فقرات و کمردرد کاسته شود.

چاقی و کمردرد

وزن زیاد مشکل شایعی است که گریبانگیر برخی از افراد جامعه می باشد. صرف نظر از شکل ظاهری که یک مقوله شخصی است، عوارض ناشی از چاقی مانند فشار حاصله بر روی قلب، افزایش فشار خون، آسیب به ستون فقرات (کمردرد) و… قابل توجه است. مهم است بدانید آسیب حاصل از چاقی بر ستون فقرات کمری بلافاصله قابل تشخیص نیست به خصوص اینکه درد ناشی از آن بیشتر در ناحیه ی لگن و زانوها احساس می شود. افراد چاق بیشتر از سایرین به آرتروز ستون فقرات و کمردرد مبتلا می شوند. در نتیجه در افراد چاق، کاهش وزن، اولین ومهمترین اقدام در درمان کمر درد می باشد.

افزایش گودی کمر و کمردرد

شایعترین شکل آسیب کمر به صورت افزایش گودی کمر در اثر حجم زیاد شکم و آویزان بودن آن است. این حالت به مرور سبب پیدایش کمردردهای شدید و مزمن می گردد، که البته گودی کمر در حاملگی نیز شایع است، اما باید توجه داشت که مدتی پس از ختم حاملگی، ستون فقرات به شکل طبیعی خود باز می گردد ولی در مورد چاقی مزمن این طور نیست.

  • بیشتر بخوانید…

علت اصلی کمردرد

روش های مقابله با کمردرد

چرا کمردرد

منبع: کتاب درمان آسان کمر درد

مقالات مرتبط

مشاوره رایگان با دکتر مظاهری مشاوره و تماس
× مشاوره رایگان در واتساپ