تاریخ ۱۹ خرداد ۱۳۹۷
دیسک کمر علتی شایع برای درد اندام تحتانی و کمر درد مزمن و عود کننده است.علت دیسک کمر مشخص نیست و خطر آن در کسانی که افزایش وزن دارند بیشتر است. احتمال بروز دیسک کمر با افزایش سن بیشتر می شود.
درمان دیسک کمر
علاج دیسک کمر دراکثر مواقع غیرجراحی است. اگر علائم دیسک کمر شدید نباشد با درمان محافظهکارانه که میتواند درمان دارویی، استراحت و فیزیوتراپی باشد می توان تا حد زیادی درد و ناراحتی بیمار مبتلا به دیسک کمر را برطرف کرد.
بررسیهای علمی نشان دادهاست که علائم تحریک عصب سیاتیک و درد بیماران مبتلا به دیسک کمر پس از سه ماه درمان داروئی و استراحت نسبی و فیزیوتراپی٬ در ۷۵ ٪ موارد بهبود یافتهاست..
درمان های طبی دیسک کمر
آموزش روشهای کاستن وزن و فشار روی ستون فقرات و درمان دیسک کمر
فیزیوتراپی و کشش و درمان دیسک کمر
تجویز داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی و درمان دیسک کمر
استفاده از داروهای استروئیدی خوراکی در درمان دیسک کمر.
تزریق داروهای استروئید داخل مجرای نخاعی در درمان دیسک کمر.
درمان جراحی دیسک کمر
اگر شدت علائم دیسک کمر زیاد باشد و با درمان طبی دیسک کمر و فیزیوتراپی بهبود نیابد و در ام آر آی(MRI) و میلوگرافی نیز تائید گرددبرای علاج دیسک کمر نیاز به عمل جراحی است.
درمان جراحی با دو روش انجام میشود:
جراحی باز روش متداول و مرسوم در جراحی فتق دیسک کمر میباشد وطی آن دیسک خراب شده تراشیده و برداشته میشود و ممکن است همراه آن جوش دادن مهره بالا وپائین آن هم طی عمل صورت گیرد.
جراحی دیسک کمر از شکاف کوچک پوستی∗ که خود به دو روش جراحی لیزری دیسک کمر و آندوسکوپی از طریق برش کوچک پوستی انجام میشود.
-
در این زمینه بخوانید…