تاریخ ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
افزایش قوس کف پا یا High arch foot یا pes cavus که به آن Claw Foot هم می گویند به وضعیتی گفته می شود که در آن قوس کف پا بیش از حد طبیعی زیاد شده است. قوس طبیعی کف پا از پنجه تا پاشنه پا امتداد می یابد. شیوع این عارضه از صافی کف پا کمتر است. افزایش قوس کف پا بیش از کف پای صاف موجب پا درد می شود و علت آن هم افزایش فشاری است که در اثر این عارضه به کف پا وارد می شود.
علائم افزایش قوس کف پا
در این بیماران قوس کف پا بیش از معمول است. تاندون های اکستانسور یا باز کننده انگشتان در پشت پای بیمار برجسته تر می شوند. مچ و پاشنه پای بیمار به سمت داخل می چرخد که به آن واروس پاشنه Heel varus می گویند. مفاصل متاتارسوفالانژیال که بین استخوان های کف و انگشتان پا قرا دارند بیش از حد به سمت پشت و بالا خم می شوند و سایر مفاصل انگشتان بیش از حد به پایین خم می شوند. پوست زیر پنجه پا کلفت شده و پینه می بندد. بیماری در ابتدا درد ندارد ولی بتدریج دردناک می شود.
درمان قوس زیاد کف پا
در صورتی که بروز بیماری علت زمینه ای داشته باشد تا حد امکان امکان باید کنترل شود. در مواردی که افزایش قوس کف پا فلکسیبل Flexible قابل انعطاف است ( به زبان دیگر وقتی بیمار کف پا را روی زمین می گذارد و سر پا می ایستد قوس کف پا طبیعی است ولی وقتی پایش را از زمین بلند می کند قوس افزایش می یابد) معمولا درمان بصورت استفاده از ارتز یا کفش طبی است تا راه رفتن بهتر شده و درد کاهش یابد. ارتز ها بصورت کفی هایی هستند که در داخل کفش گذاشته شده تا قوس کف پای بیما را با داخل کفش هماهنگ کند.
هنگامی که افزایش قوس کف پا ریجید Rigid است ( یعنی چه فرد سر پا بایستد و چه پا را بالاتر از زمین نگه دارد در هر دو حال قوس کف پا یکسان باشد) هم کفش های طبی می توانند با حمایت قوس کف پا مشکلات بیمار را تا حدود زیادی مرتفع کنند. در این موارد ممکن است برای اصلاح قوس، نیاز به انجام عمل جراحی وجود داشته باشد.
جهت آشنایی با ورزش هایی برای بهبود درد قوس کف پا بر روی لینک زیر کلیک کنید
ورزش هایی برای بهبود درد قوس کف پا
منبع : ایران ارتوپد